Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Αχ, Αντώνη...


Εκτύπωση E-mailΕξαπατημένος -και δικαίως- ένιωθε ο Αντώνης Σαμαράς από τον Γιώργο Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο βήμα της Βουλής. Το κακό για τον Α.Σαμαρά είναι ότι για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες τον εξαπατά ο Γ.Παπανδρέου. Μία στις 14 Ιουνίου και μία σήμερα.
Είχε δίκαιο σε όσα είπε στην Βουλή, αλλά σε ένα παιχνίδι που το είχε κερδισμένο 100% από το πρωί, έδωσε μία (μικρή) παράταση ζωής στον Γ.Παπανδρέου, ο οποίος βέβαια πλέον "πουλάει τρέλα": Αρπάχθηκε από την αποδοχή της δανειακής σύμβασης από τον Α.Σαμαρά, δεν παραιτείται (όπως είχε αφήσει να καταλάβει ο Α.Σαμαράς), απέσυρε το δημοψήφισμα ("γιατί ο Σαμαράς δέχθηκε τις θέσεις μας"!) και γενικά "γύρισε το παιχνίδι" με μία πρωτοφανή διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων. 
Και την μεταβατική κυβέρνηση, την μετέτρεψε σε υπό όρους συνεργασία με την αντιπολίτευση!
Το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε από την θέση του για το δημοψήφισμα και τώρα προσπαθεί ξανά να διασωθεί "κοροϊδεύοντας" τα στελέχη του και τον ελληνικό λαό.
Αλλά στην Συγγρού θα έπρεπε να μετρήσουν και τα δικά τους λάθη: Δεν υπήρχε κανένας λόγος να λάβει σταθερή θέση υπέρ της δανειακής σύμβασης ο Αντώνης Σαμαράς. Μίλησε καθαρά, ναι, και οφείλει ο ελληνικός λαός να του το αναγνωρίσει. Αλλά όταν παίζεις με τέτοιους παίκτες όπως ο Γ.Παπανδρέου που δεν φημίζονται για το "καθαρό" τους παιχνίδι δεν μπορείς να ανοίγεις τα "χαρτιά" σου πριν τον αντίπαλό σου.
Αστικές ευγένειες με τέτοιας ποιότητας αντίπαλο, είναι περιττή πολυτέλεια...
Εκτός του ότι μεσούσης της κυβερνητικής κρίσης πέντε-έξι βουλευτές του κλίματος Μπακογιάννη έσπευσαν από μόνοι τους να εκδώσουν ανακοίνωση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για "κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας"! Και αν τελικά δεν εκδόθηκε η ανακοίνωση οφείλεται στο ότι ο Α.Σαμαράς προχώρησε στην λανθασμένη κίνηση αποδοχής της δανειακής σύμβασης εκ των προτέρων. Πρακτικά, όμως, οι βουλευτές της Ν.Δ. έβαλαν τη Ν.Δ. και την κυβέρνηση στην ίδια μοίρα...
Και ακόμα στο κόμμα της λεωφόρου Συγγρού δεν τους έχουν διαγράψει. Προσπάθησαν να ρίξουν σωσίβιο στον αντίπαλο και ακόμα τους θωπεύουν...
Στέλεχος της ΝΔ έλεγε ότι "ίσως λόγω της κούρασης των ημερών ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει τι γίνεται" εννοώντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, αλλά αυτά είναι θεωρίες. Αν αύριο δεν τον ρίξει η Κ.Ο. και λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, η θέση του Α.Σαμαρά θα είναι δύσκολη. 
Πρέπει να καταλάβει ο Α.Σαμαράς, ότι (καλώς ή κακώς αυτό δεν το εξετάζουμε), είναι αυτή την στιγμή η μοναδική εναλλακτική λύση έναντι του καθεστώτος Παπανδρέου και ως έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου