Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η ξεφτιλισμένη χούντα βρήκε δικαιολογία να μην γίνουν οι εκλογές


Μεταθέτουν την όλη διαδικασία υπογραφής δανειακής σύμβασης, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, για τα τέλη Ιανουαρίου  και έτσι μεταθέτουν σε   μελλοντικό χρόνο τη  διεξαγωγή των εθνικών εκλογών που επρόκειτο να γίνουν  στις 19 Φεβρουαρίου 2012.

Η ξεφτιλισμένη χούντα βρήκε  δικαιολογία  να μην γίνουν οι εκλογές  και τα ρίχνει όλα...
στην τρόϊκα, που όπως λένε, τους ενημέρωσε για την αλλαγή της διαδικασίας υπογραφής της δανειακής σύμβασης.


Ανατροπή των δεδομένων!
Πάει για τέλος Ιανουαρίου η δανειακή σύμβαση!
Η τρόικα ενημέρωσε την κυβέρνηση Παπαδήμου ότι η διαδικασία υπογραφής της δανειακής σύμβασης μετατίθεται για τα τέλη Ιανουαρίου του 2012, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr!

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ότι η νέα δανειακή σύμβαση επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση του νέου πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας που θα βασίζεται στην ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ήταν η έγκριση της φόρμουλας από την Βουλή των Ελλήνων και η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των υπολοίπων 16 κρατών που συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ.

Δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατό ποιος είναι ο λόγος που η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης μετατίθεται για τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Είναι ωστόσο προφανές ότι η καθυστέρηση εφαρμογής της συμφωνίας αλλάζει τον σχεδιασμό για διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου και "σπρώχνει" τις πρόωρες εκλογές σε μελλοντικό χρόνο. Επιπλέον, η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και την χρονική μετατόπιση πιθανών εξελίξεων στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες -ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν- αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έχει συζητήσει ήδη με τον Γιώργο Παπανδρέου το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ή διαδικασία εκλογής πρόεδρου προτού εξασφαλιστεί η έγκριση της νέας δανειακής συμφωνίας.

Τι σημαίνει όμως ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2012; Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Θεωρητικά επίσης, το να μετατεθεί κατά ένα μήνα η υπογραφή της νέας συμφωνίας δεν πρόκειται να επηρεάσει την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου.

Στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχαν διαμηνύσει ότι προκειμένου να θεωρηθεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος (συνθήκη αναγκαία για να εκταμιευθεί το τμήμα του δανείου που καταβάλλεται από το ΔΝΤ) θα πρέπει να έχει υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση και να έχει ολοκληρωθεί το PSI. Η λύση στο κώλυμμα αυτό ίσως είναι να ανακοινωθεί από το Νομισματικό Ταμείο ότι το πακέτο διάσωσης της 26ης Οκτωβρίου αποτελεί την κατ' αρχήν συμφωνία μέσω της οποίας το δημόσιο χρέος της Ελλάδας καθίσταται βιώσιμο, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα στην εκταμίευση της βοήθειας από το ΔΝΤ.
Το Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου