Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Για να το λένε και οι ξένοι, πάει να πει ότι στη χώρα μας έγινε...πραξικόπημα. !!!




Μου λένε οι παλαιότεροι, ότι επί Χούντας, αν ήθελες να μάθεις τι γίνεται, έπρεπε να βρεις καμιά ξένη εφημερίδα ή να ακούς ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σήμερα, οι New York Times το λένε ωμά:

Έγινε πραξικόπημα στην Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό την προστασία του ...ευρώ. Το πραξικόπημα το ενορχήστρωσε τον περασμένο μήνα η λεγόμενη Ομάδα της Φρανκφούρτης, ή "Groupe de Francfort (GdF)", δηλαδή η Μερκοζύ, και λίγοι Ευρωκράτες και Τραπεζίτες. Ο άξονας Βερολίνου-Βρυξελλών-Παρισιού.  Οι Άγγλοι δεν εκλήθησαν.

Και τώρα που πέρασε η κρίση, θα υπάρξει λαϊκή νομιμοποίηση; Μάλλον όχι. Τώρα που το έστησαν, ιδίως οι Γερμανοί, με την δικαιολογία ότι αυτοί πληρώνουν, δεν πρόκειται να το αφήσουν. Ωστόσο η "Ευρωπαϊκή Ένωση" δεν έχει υπάρξει ακριβώς λαοπρόβλητη. Τα δημοψηφίσματα είτε δεν έγιναν, είτε έγινα και ξανα-έγιναν μέχρι να βγει το ποθητό αποτέλεσμα και οι λαοί της Ευρώπης πότε δεν ήταν ευτυχείς να ανταλλάσσουν την εθνική κυριαρχία τους για περισσότερη "ενότητα".

Από την Αμερικανική προοπτική [λέει ο συγγραφέας του άρθρου], η συγκεντρωτική και μη δημοκρατική Ευρώπη είναι προτιμότερη από άλλη μία ύφεση, και για την παγκόσμια οικονομία θα ήταν καταστροφική μία έξαρση εθνικισμού. Αλλά αυτό είναι εύκολο να το πει η Αμερική, αφού δεν διακυβεύεται το δικαίωμα των Αμερικανών για αυτοδιάθεση.

Δείτε όλο το άρθρο: New York Times. Η δικιά μου άποψη για την παγκόσμια οικονομία, ή την Αμερικανική μη-ύφεση, ή τις εκλογές του Ομπάμα, (ιδίως για αυτές) είναι αυτή που διατύπωσε ο Καραϊσκάκης (που ρώτησε τον αποτέτοιο του και του είπε "Όχι").

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/11/blog-post_3399.html



ListonPlace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου