Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής



Νέα καθήκοντα ετοιμάζεται να αναλάβει η Τουρκία, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής, βάσει του οποίου – και προκειμένου να δημιουργηθεί συνασπισμός δυνάμεων κατά του Ιράν – οι μισοί μουσουλμάνοι θα στραφούν εναντίον των άλλων μισών.
Ομάδες νεαρών που παραμένουν πιστοί στον Πρόεδρο Άσαντ λεηλάτησαν την Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Δαμασκό και επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα στα Προξενεία της Τουρκίας , της Σαουδικής Αραβίας και της Γαλλίας στη Λατάκεια. 

Η απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να παγώσει τις σχέσεις του με τη Συρία μέχρις ότου σταματήσει να χτυπά τους αντικαθεστωτικούς ο κ. ‘Ασαντ, προκάλεσε την οργή των νεαρών που βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν και να προκαλέσουν ζημιές.

Πρόσφατα η Wall Street Journal έγραψε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα προτίθεται να πουλήσει μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών στις χώρες του Κόλπου. Στόχος του, κατά την εφημερίδα, είναι να δημιουργήσει ένα συνασπισμό δυνάμεων εναντίον του Ιράν.

Τα όπλα που θα πουλήσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για παράδειγμα, θα είναι ικανά να διαπερνούν καταφύγια σαν αυτά  που έχουν κατασκευάσει  οι Ιρανοί.

Οι ΗΠΑ, όπως, είδαμε χρησιμοποίησε την Τουρκία ως υπεργολάβο στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης. Τώρα, όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται να της αναθέσει νέα καθήκοντα.

Το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής φιλοδοξεί να στρέψει τους μισούς Μουσουλμάνους εναντίον των άλλων μισών. Όπως όλα δείχνουν υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι Μουσουλμάνοι να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόσκληση των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν, με την αποτυχημένη  εξωτερική πολιτική των μηδενικών προβλημάτων, ετοιμάζεται να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τη χώρα αναλαμβάνοντας υπεργολαβικά καθήκοντα των ΗΠΑ  εναντίον της Συρίας. Γιατί η Ρωσία, η Κίνα ακόμα και η Ινδία δήλωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό της Δαμασκού και της Τεχεράνης.

Μια ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν μπορεί να ανάψει τη φωτιά του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η περίεργη έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών των Φρουρών της Επανάστασης δυτικά της Τεχεράνης, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 27 ανθρώπων και των τραυματισμό δεκάδων, αποδόθηκε σε ατύχημα.

Μακάρι να είναι ατύχημα και να μην είναι μια πρόβα πολέμου. Γιατί η σπουδή με την οποία έσπευσε το Αλ Τζαζίρα να μεταδώσει ότι η έκρηξη έγινε σε κέντρο διανομής φυσικού αερίου, γεννά πολλά ερωτηματικά…
Source : http://www.elzoni.gr/html/ent/584/ent.15584.asp
Προμηθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου