Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πως θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έλεγε ότι όλα αυτά δεν γίνονται για να μας σώσουν αλλά για να σωθούν οι ίδιοι?


Όλο αυτό τον καιρό ακούμε από το πρωί ως το βράδυ τι θα πάθει η Ελλάδα αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση της 2ης Οκτωβρίου. 
 
Ακούμε για στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων για καταστροφή της χώρας, για έξοδο από το ευρώ, για  για για.. Και όλα αυτά χωρίς κανένας ουσιαστικά να μας έχει πληροφορήσει πως και γιατί?
 
Πως θα σωθούμε παίρνοντας καινούργια δάνεια? Πόσα από τα χρήματα που παίρνουμε πάνε στους τοκογλύφους και πόσα στο λαό?

Από την άλλη όλοι οι μεγάλοι «εταίροι» μας προσπαθούν με κάθε τρόπο να μη γίνουν εκλογές. Ζητούν γραπτές εγγυήσεις ευτελίζοντας την έννοια της Δημοκρατίας και της πολιτικής ζωής του τόπου. Ενώ μέχρι χθες λέγανε ότι η νέα κυβέρνηση θα μας σώσει και ότι ο νέος πρωθυπουργός είναι γνωστός σε όλους τους δανειστές μας, τώρα διαπιστώνουμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μάλλον περισσότερα ζητούν και μάλλον χειρότερα είναι τα πράγματα…..

Ακούγαμε ότι με την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων, που έχουν πραγματικά γονατίσει το λαό θα σωθούμε και δεν θα χρεοκοπήσουμε. Τώρα μας λένε ότι αν δεν εφαρμόσουμε όσα μας λένε θα μας διώξουν από το ευρώ (αλήθεια με ποιες διαδικασίες ? Που προβλέπεται κάτι τέτοιο?). Και εν τω μεταξύ τα χαράτσια δεν έχουν τέλος, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται και ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει ένα σωρό καινούργια μέτρα.

Πως θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έλεγε ότι όλα αυτά δεν γίνονται για να μας σώσουν αλλά για να σωθούν οι ίδιοι?

Ναι έτσι ακριβώς φαίνεται ότι είναι. Καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι το μόνο που επιτυγχάνει η Ελλάδα ψηφίζοντας τη δανειακή σύμβαση είναι η υπαγωγή του χρέους μας στο Αγγλικό δίκαιο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό? Απλά το ότι επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους (κάπου διάβασα ότι είναι 90%) υπάγεται στον Ελληνικό νόμο. μπορεί  το Ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει νόμο με συμφωνία αναδιάρθρωσης που να  υποστηρίζεται μόνο από το 51% των πιστωτών.  Ή μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει υποχρεώνοντας τους πιστωτές να προσφύγουν στα δικαστήρια της Ελλάδας.

Φανταστείτε τώρα τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που μας διώξουν ή φύγουμε από το ευρώ. Τότε η Βουλή θα αποφασίσει για την μετατροπή του χρέους σε δραχμές, η υποτίμηση δε του νομίσματος θα επιφέρει από μόνη της την αναδιάρθρωση του χρέους. Από την άλλη δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για την έξοδο μιας χώρας από το ευρώ.  

Το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι νομικά μάλλον ανυπόστατες κατά το νομικό δίκαιο, εκτός του ότι είναι κατά πολλούς συνταγματολόγους αντίθετες προς το Σύνταγμα (είναι σε όλους γνωστή η αγωγή για εσχάτη προδοσία που κατατέθηκε και βρίσκεται ήδη στη Βουλή).

Όλοι λένε ότι η νομιμοποίησή τους απαιτεί την ψήφισή τους με 180 ψήφους.

Να γιατί χρειάζεται η κυβέρνηση συνεργασίας
Γιατί αν γίνουν εκλογές είναι πρακτικά αδύνατον σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις να υπάρξει τέτοια πλειοψηφία.

Μετά την κύρωσή της από τη Βουλή το ξεπούλημα της χώρας θα είναι γεγονός.

Αγαπητοί βουλευτές
Οι αποφάσεις που θα πάρετε δεν θα έχουν επιπτώσεις μόνο σε μας αλλά και στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.
Και η ιστορία θα γράψει με μελανά γράμματα όσους υποθηκεύσουν το μέλλον της πατρίδας. Της πατρίδας για την οποία κάποιοι έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους. Της πατρίδας που κάποιοι υπεράσπισαν μέχρις εσχάτων! Της πατρίδας για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Της πατρίδας που έδωσε τα φώτα σε όλους αυτούς που τώρα μας κατηγορούν ασύστολα. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ..

Πριν λοιπόν αποφασίσετε σκεφτείτε το καλά.
Και είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε αυτό που πρέπει…..

Αλκμαίων
 http://nerokotanet.blogspot.com/2011/11/blog-post_4734.html
 
Ελεύθερη Σκέψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου