Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Λίγο πρίν τον καυτό Σεπτέμβρη

Το ντοκιμαντέρ "»The City» - Το Κέντρο της Οικονομίας" που παρακολούθησα την Παρασκευή, 16.08.2013 απο τον Τηλεοπτικό Σταθμός της Βουλής, μαζί με δίαφορα άλλα γεγονότα (δυστύχημα λεωφορείου, πυρκαγιές κ.λπ.) είναι ένας προάγγελος κακών

Εμμανουήλ Σαρίδης

Ενα ντοκιμαντέρ για την City of London (CoL)

Την Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013, 21:00 - 22:00 ή ώρα, παρακολούθησα απο τον Τηλεοπτικό Σταθμός της Βουλής το ντοκιμαντέρ "»The City» - Το Κέντρο της Οικονομίας" (με την ηλίθια ένδειξη: Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση!! Πώς όμως, όταν ο πατέρας μου έχει πεθάνει εδώ και δεκαετίες;). Σύμφωνα με την επεξήγηση του σταθμού επρόκειτο για μια «διεισδυτική ματιά στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας, που μας επιτρέπει να δούμε τις δυνάμεις που βασιλεύουν πάνω από τον κόσμο της οικονομίας, και κατ’ επέκταση, της ζωή μας». Τελικά τις είδαμε αυτές τις δυνάμεις που βασιλευουν στην οικονομία και τη ζωή μας; Κάτι είδαμε, δεν είδαμε όμως τις δυνάμεις, που βρίσκονταιο πίσω απο τις δυνάμεις που μας έδειξαν. Εδώ το πονηρό ντοκιμαντέρ μας μπέρδεψε, γιατί αντί για τις πραγματικές δυνάμεις μας έδειξε διαδηλώσεις όχι εναντίον των δυνάμεων αυτών, αλλά εναντίον των μαριονεττών τους, της ανγκλικής κυβέρνησης. Μας είπε δηλαδή να χτυπάμε αντι τον γάιδαρο το σαμάρι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους. Το ντοκιμαντέρ, ανγκλικό, μεταγλώττισμένο στα γαλλικά και - για τους ιθαγενείς!! - με ελληνικούς υποτίτλους, ήταν όντως εντυπωσιακό. Παρουσίασε πρώτα την City of London, που οι ξερόλες του σταθμού της Βουλής την ονομάσανε «Το Σίτι» που δεν έχει καμμία σχέση με το αμερικάνικο City, το εμπορικό κέντρο των πόλεων, ούτε και είναι γένους ουδετέρου, αλλά θηλυκού, την City of London (συντετμημένα CoL), που συχνά αναφέρεται και ως "Square Mile" (Τετραγωνικό Μίλι»), γιατί έχει μια έκταση μόλις ενός τετραγωνικού μιλίου και βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου. Το τετραγωνικό αυτό μίλι είναι όμως, όπως μάθαμε, το παγκόσμιο κέντρο των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, όπου καταλήγει ξεπλυμένο το βρωμικο χρήμα απο αγοραπωλησιες όπλων, ναρκωτικών και γυναικών, που πάει πρώτα στις Off-Shore - τις υπεράκτιες «τράπεζες», που στην πραγματικότητα είναι πινακίδες ανηρτημένες σε κάποια παράγκα ή ένα απλό γραμματοκιβώτιο - που έχουν την έδρα τους στα λεγόμενα νησιά των πειρατών, αυτά που δεν ελέγχονται απο κανέναν, για να επιστρέψει ξεπλυμένο στην City of London, όπου θα επενδυθεί σε προσοδοφόρες επιχειρήσεις ανα τον κόσμο.

Αυτά όλα είναι πράγματα που όντως πρέπει να μάθουν οι Έλληνες και ιδίως οι κυβερνήτες της Ελλάδος. Για να γνωρίζουν, ότι οι επενδύσεις που ονειρεύονται δεν πρόκειται να γίνουν, αν δεν ταιριάζουν στους στρατηγικούς σχεδιασμούς εκείνων που κινούν τα νήματα της CoL και οι οποίοι ξητούν απόλυτη υπακοή στα οποιαδήποτε κελεύσματά τους. Και δεύτερον, για να καταλάβουν επιτέλους, ότι η δημιουργία ενός διεθνούς Ναυτιλιακού και Χρηματοπιστωτικού Κέντρου στον Πειραιά με την συνδρομή και συμμετοχή των ελλήνων καραβοκύρηδων δεν είναι δυνατή, γιατί οι έλληνες καραβοκύρηδες είναι αλυσοδεμένοι στην CoL που δεν θα επιτρέψει σε καμμία περίπτωση στους χαμάληδές της να γίνουν αφεντικά. Το παράδειγμα του Ωνάση που το προσπάθησε και απέτυχε χάνοντας τον γιό του και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του θα πρέπει να μας κάνει πολύ προσεκτικούς, όταν η φαντασία μας πέρνει μπρός χωρίς να λαμβάνει υπ΄όψιν της την πραγματικότητα.

Πάμε τώρα στα αφεντικά της CoL. Αυτά είναι η "αόρατη και αθόρυβη" δύναμη που κατοικοεδρεύει στην καρδιά της CoL και όχι η βρετανική κυβέρνηση, που είναι ένας απλός υπηρέτης της. Όπως και όλοι οι "ορατοί και ακουόμενοι ηγέτες" της Βρετανίας – και όλου του (δυτικού) κόσμου – που είναι μόνο μαριονέττες που χορεύουν κατ' εντολήν της, χωρίς το παραμικρό ίχνος εξουσίας. Παρ’ όλη την Show προς τα έξω, οι Cameron, Merkel, Obama και Co είναι απλά πιόνια σε ένα παιχνίδι που παίζεται από το αφεντικό της CoL, τον  Ηγεμόνα, και αυτός είναι οι Rothschilds, που το 1815 πήραν στα χέρια τους τον έλεγχο της ανγκλικής οικονομίας, της Τράπεζας της Ανγκλίας και της City of London – και, μέσω των άλλων θυγατρικών εταιριών τους, τον έλεγχο των άλλων εθνών της Ευρώπης. Και σήμερα ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία και τους εγκεφάλους μας μέσω πολιτικών και Μαζικών Μέσων, όλα δικά τους.

Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι, ότι το ντοκιμαντέρ όσο πήγαινε προς το τέλος του, τόσο και ξέφευγε απο το θέμα του και έδειχνε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες εναντίον της ανγκλικής κυβέρνησης. Το ότι ένας δημοσιογράφος, συγγραφέας ή παραγωγός κινηματογραφικών έργων ξεφεύγει απο το θέμα του και ασχολείται με δευτερεύοντα πράγματα, είναι νορμάλ. Όμως εδώ το πράγμα είναι ύποπτο, διότι το ντοκιμαντέρ ήταν στο μεγαλύτερό του μέρος αξιόλογο και έδειχνε πράγματα που στην Ελλάδα σπάνια δείχνονται.

Πως όμως ο σκηνοθέτης που πρώτα απέδειξε, ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει καμμία επιρροή στα οικονομικά νταραβέρια των κυρίως εβραίων αφεντικών της CoL, το γυρνάει και αφιερώνει έναν τόσο μεγάλο χρόνο με διαδηλώσεις που γίνονται στην λάθος πόρτα; Όχι στην πόρτα των αφεντικών της CoL, αλλά στην πόρτα της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία όχι μόν δεν έχει την παραμικρή επιρροή στα της CoL, αλλά και παίρνει διαταγές απ’ αυτήν τι θα κάνει;

Τα περί την City of London (CoL)

Για την "City of London" είχα δημοσιεύσει στο www.berlin-athen.eu στις 02.11.2012 ένα άρθρο με τον τίτλο

όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν και τα εξής: «Μέσω αυτής της φοβερής συγκέντρωσης εξουσίας είναι κάθε στιγμή δυνατό,  να ξεπλυθούν μέσα στα όρια της επικρατείας της παράνομα αποκτηθέντα χρήματα απο ολιγάρχες, κλεπτοκράτες, εμπόρους ναρκωτικών και γκάνγκστερς, χωρίς τον φόβο επέμβασης οποιονδήποτε μυστικών υπηρεσιών ή εισαγγελέων. Από το "Big Bang" της απορρύθμισης με την κατάργηση των ελέγχων συναλλάγματος το 1979 και της παρακολούθησης εκ μέρους του κράτους των κεφαλαιακών ροών, δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες για επιχειρηματικές μπίζνες. Τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάσθηκαν απο το εξωτερικό τριπλασιάστηκαν μέσα σε λίγα χρόνια, και η CoL έγινε το κέντρο της διεθνούς διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Η διαπραγμάτευση τίτλων εξακολουθούσε όμως ακόμη να υφίσταται και έτσι η "Iron Lady" Μάργκαρετ Θάτσερ ψήφισε το 1986 έναν νόμο, που τέθηκε σε ισχύ με το όνομα "big bang". Οι επιχειρήσεις των χρηματιστών έπαψαν να ελέγχονται, όλα ήταν πλέον ελεύθερα διαπραγματεύσιμα - και μάλιστα όλο και περισσότερο σε ηλεκτρονική μορφή. Η CoL μεγάλωσε γρήγορα και έγινε το κέντρο ενός διεθνούς - Off-Shore, υπεράκτιου (γιατί βρισκόταν εκτός νόμου και ελέγχου) - ιστού μιας αράχνης, που περιλαμβάνει τα νησιά της Μάγχης Jersey και Guernsey, το νησί του Μαν, το Γιβραλτάρ, τις Βερμούδες / Μπαχάμες, τα νησιά Κέιμαν μεταξύ Κούβας και Μεξικού και τις Παρθένες Νήσους.»

Τα σημεία των καιρών

Kυβερνήτες και πρωθυπουργοί που του κάνουν κόνξες, είναι για τον Ηγεμόνα ένα καμμένο χαρτί. Αυτός τους ανεβάζει, αυτός τους κατεβάζει. Παραδείγματα: Η στρατιωτική χούντα, που με το πραξικόπημά της το 1967 εμπόδισε την παπανδρεϊκής εμπνεύσεως προσέγγιση της Ελλάδος με την Σοβιετική Ένωση, ήθελε όμως και αυτή το ίδιο, γι' αυτό και καθαιρέθηκε, το ανεβοκατέβασμα στρατιωτικών στην διπλανή Τουρκία για τους ίδιους περίπου λόγους, ο παροπλισμός του Geoffrey Παπανδρέου, που μετα την «επιτυχή» έκβαση της αποστολής που του ανετέθη, την είσοδο του σιωνιστικού Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρωζώνη μέσω της ελληνικής χρεωκοπίας σε συνεργασία με την σιωνιστική τράπεζα Goldman Sachs, δεν είχε πλέον λόγο υπάρξεως, η καθαίρεση του Κώστα Καραμανλή που επιδίωκε μια συνεργασία με την Ρωσία στον αγωγό South Stream και αρνιόταν την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, που στο θέμα της Συρίας και τις σχέσεις του με το Ισραήλ δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Και άλλες καθαιρέσεις και ανυψώσεις πολιτικών, ων αριθμός ουκ έστιν.      

Και ερχόμαστε στον νεο υποψήφιο για καθαίρεση, τον Αντώνη Σαμαρά, που σφόδρα δυσαρέστησε τον Ηγεμόνα, όταν θέλησε να εκποιήσει/ιδιωτικοποιήσει τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ στην Ρωσία. Όλα τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν, ότι ο Σαμαράς έχει προγραφεί και είναι μελλοθάνατος: Η τρομοκρατική, βομβιστική απόπειρα εναντίον του γραφείου του και του σπιτιού του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου, η εμπόλεμη κατάσταση που δημιούργησαν κάποιοι στην Χαλκιδική για τα ορυχεία χρυσού, η κατάληψη του ντεπό των αστικών συγκοινωνιών Αθηνών, οι καταλήψεις υπουργείων, οι συνεχείς φασαρίες στα Πανεπιστήμια και στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων. Και το τελευταίο, το παραφούσκωμα στα Μαζικά Μέσα της απονενοημένης πράξης ενός νεαρού, που όπως και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής νεολαίας πήγε σ’ ένα λεωφορείο της Αθήνας να το παίξει τσαμπουκαλής, τζάμπα μάγκας, αναρχικός, μέλος «της παρέας» των δεν υπακούω, δεν πληρώνω, κάτω το κράτος κ.λπ.. Ένα   σήριαλ, που δείχνει την ολέθρια δυναμική που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στην ελληνική κοινωνία, 'ενα ηφαίστειο, που είναι έτοιμο να εκραγεί, όχι όμως γιατί οι Έλληνες θα κάνουν την επανάσταση, όπως νομίζουν κάποιοι φαντασιόπληκτοι. Αλλά για την καθαίρεση του Σαμαρά και την αντικατάστασή του απο τον Αλεξη Τσίπρα. Γιατί τον Τσίπρα; Περιμένετε λίγο, θα το εξηγήσω.  

Αυτός ήταν και ό λόγος, που βλέποντας την εξέλιξη του ντοκιμαντέρ, είπα, είναι φως φανάρι, ότι κάνει αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, στον Τσίπρα, στον Καμμένο και σε όλους εκείνους τους σαματατσήδες και επαναστάτες της δεκάρας, που έχουν απο καιρό προαναγγείλει για τον Σαμαρά έναν θερμό Σεπτέμβριο. Και η προβολή τέτοιων ύποπτων ντοκιμαντέρ στην κατάλληλη ώρα, σήμερα, είναι μια ακόμη απόδειξη για το κακό που έχει γίνει στα μυαλά της νεολαίας μας με όλα εκείνα τα ιδεολογήματα, τα αναρχικά, τα επαναστατικά, που απο καιρό τώρα δηλητηριάζουν τα μυαλά της. Η νεολαία αυτή, η άνεργη, η μη ισορροπημένη συναισθηματικά, η χωρίς διέξοδα στην καθημερινότητα, έχει μεταβληθεί συνειδητά σε μια ωρολογιακή βόμβα, που μπορεί ανα πάσαν στιγμη να εκραγεί όταν αποφασίσει ο μεγάλος πυροδότης. Και να μεταβάλλει την Ελλάδα σε Αίγυπτο.

Κύριε Σαμαρά, οι σιωνιστές, κάτοχοι των διεθνών Μαζικών Μέσων, λένε, ότι όποιος τα κατέχει, εξουσιάζει και τους εγκεφάλους του κόσμου. Εσύ έκλεισες, σωστα, το άντρο της παραπληροφόρησης που λέγεται ΕΡΤ, δεν πέταξες όμως έξω τους κοπρίτες που το κρατάν ακόμη κατειλημένο και συνεχίζουν, με έξοδα του έλληνα πολίτη, το βρώμικο παιχνίδι της παραπληροφόρησης, της κοινωνικής αναστάτωσης και του πολιτικού διχασμού. Και τώρα, όπως έδειξα και παραπάνω, χύνουν με τα πονηρά ντοκιμαντέρ τους και στην τηλεόραση της Βουλής λάδι στη φωτιά των παραπληροφορημένων Ελλήνων, που το μόνο που τους μένει είναι οι διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης. Για την πτώση του Σαμαρά και την άνοδο του άφθαρτου Τσίπρα, που θα συνεχίσει να παίζει το ίδιο βιολί όπως πάντα, την κόντρα μιας απροσδιόριστης αριστεράς εναντίον μιας επίσης απροσδιόριστης δεξιάς, μπλοκάροντας την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία. Έτσι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να σέρνεται αβοήθητη, εναποθέτοντας τις ελπίδες της σε κάποιον νέο σωτήρα, που ο Ηγεμόνας στο μεταξύ θα φροντίσει να δημιουργήσει. Μια απ’ τα ίδια.

Τα κακά μαντάτα έχουν και μια ακουστική διάσταση. Είναι το μουσκο σήμα του Σταθμού της Βουλής, εκείνο με τα ωραία χάλκινα, που κάποιος (ποιός) το αντικατέστησε μ’ εναν επικήδειο που τον ακούς και είναι σαν να πάς σε κηδεία. Ναι, κάποιος είχε προγραμματίσει κηδείες. Τον Καραμανλή τον κήδεψαν, σειρα έχει ο Σαμαράς.

Εκτός και αν αυτοί που μπορούν, σηκωθούν και πετάξουν έξω απο τα γραφεία τους όλους τους δολιοφθορείς που μπροστά στα μάτια μας μας σαμποτάρουν. Πρίν είναι αργά, γιατι ο καυτός Σεπτέμβρης είναι προ των πυλών. Ας γίνει η αρχή απο τους αλήτες που έχουν καταλάβει το κτίριο της Αγίας Παρασκευής.


Συναφή άρθρα μου που δημοσιεύθηκαν στο www.berlin-athen.eu  
 http://www.berlin-athen.eu



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου