Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ" ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΑΒ Για κακούργημα στο εδώλιο Θ.Χρονόπουλος - Τ.Φιλιππάκος


22/08/13 - 15:10
O οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε ποινική δίωξη στον Γενικό Διευθυντή της ΕΑΒ Θανάση Χρονόπουλο, στενό συνεργάτη του πρώην διευθύνοντα συμβούλου Τάσου Φιλιππάκου του οποίου τα ίχνη αγνοούνται εδώ και καιρό από την εταιρεία,  ο οποίος είχε καταλάβει την θέση με πλαστό μεταπτυχιακό χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα.
Επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη και κατά του Τάσου Φιλιππάκου, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΕΑΒ, αλλά και στα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανία καθώς δεν προχώρησαν σε έλεγχο τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται μηνιαίως μισθός 7500 ευρώ στο εν λόγω στέλεχος, που διαθέτει πτυχίο μηχανικού, χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα.
Οι διώξεις αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, σε βάρος των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ από το 2008 έως σήμερα.
Σύμφωνα με τη δίωξη, στα μέλη του ΔΣ αποδίδεται η διάπραξη των αδικημάτων ως φυσικών αυτουργών, ενώ στον γενικό διευθυντή η ηθική αυτουργία των πράξεων, καθώς φέρεται να τους έπεισε να του αναθέσουν τα καθήκοντά του το 2008 και να ανανεώσουν τη θητεία του το 2012 έως το 2015, αν και, κατά τον εισαγγελέα, κατείχε πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει επιπλέον κατηγορία σε βάρος τού εν λόγω στελέχους σε βαθμό κακουργήματος, για πλαστογραφία μετά χρήσεως, καθώς το πανεπιστήμιο φέρεται να απάντησε πως ουδέποτε φοίτησε εκεί ο κατηγορούμενος. Φέρεται, επίσης, το επίμαχο διάστημα, που υποστηρίζει ότι σπούδαζε στην Αμερική, να υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία .
Στα κατηγορούμενα μέλη των ΔΣ καταλογίζεται ότι δεν προχώρησαν σε έλεγχο τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται μηνιαίως μισθός 7500 ευρώ στο εν λόγω στέλεχος, που διαθέτει πτυχίο μηχανικού, χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα. Κατά την εισαγγελική εκτίμηση, η ζημιά που φέρεται να προκάλεσε η επίμαχη τοποθέτηση υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη κατά του Θ.Χρονόπουλου σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία μετά χρήσεως και την ηθική αυτουργία της πράξεως.
Ο κ. Χρονόπουλος, ανέλαβε θέση στην ΕΑΒ το 2004 και ανανέωσε το 2008 και το 2012 την θητεία του, κατέχοντας πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Ο εισαγγελέας, του άσκησε δίωξη καθώς το πανεπιστήμιο φέρεται να απάντησε πως ο κατηγορούμενος ουδέποτε είχε φοιτήσει εκεί, ενώ μάλιστα το επίμαχο διάστημα όπου υποτίθεται πως σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.
Κατά την εισαγγελική εκτίμηση, η ζημιά που φέρεται να προκάλεσε η επίμαχη τοποθέτηση υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ. Για την ακρίβεια η πρόσληψή του κόστισε από το 2004 έως σήμερα 466.752,44 ευρώ, λόγω των πλαστών πτυχίων που είχε παρουσιάσει.
Ήταν στενός συνεργάτης (για την ακρίβεια, το "δεξί χέρι") του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΑΒ Τάσου Φιλιππάκου, ο οποίος εξαφανίστηκε εν μία νυκτί επιστρέφοντας στις ΗΠΑ και οι πάντες αγνούν το πώς και το γιατί! Άφησε βέβαια πίσω του χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Διαβάστε εδώ όλη την υπόθεση από την αρχή.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου