Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Επιχειρηματίας διεγράφη από τον ΣΕΒ γιατί πλήρωνε κανονικά!



Τη μόνιμη διαγραφή της εταιρείας υποδημάτων "Περί-πατήματος" και του ιδιοκτήτη της, Χάρη Τσάτουρα, αποφάσισε το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Η λογική της διαγραφής βασίστηκε στο ότι ο κ. Τσάτουρας ήταν απολύτως συνεπής στις εργοδοτικές του υποχρεώσεις... Επειδή, μαλιστα, δεν προέβει σε απολύσεις και μισθολογικές μειώσεις του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 120.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Κατά το διάστημα 2009-2013, εν μέσω κρίσης, το προσωπικό της εταιρείας μειώθηκε μόλις κατά τρία άτομα, τα οποία αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης. Έδωσε μισθολογική αύξηση στους εναπομείναντες της τάξης του 15%. Η εταιρεία ήταν φορολογικά ενήμερη ενώ κατέβαλε μπόνους, υπερωρίες και μισθούς.
Η εταιρεία "Περί-πατήματος" ιδρύθηκε το 1975, από τον μικρασιατικής καταγωγής Περικλή Τσάτουρα, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη. Ξεκίνησε από τον Κεραμικό, ως ένα μικρό τσαγκάρικο επιδιόρθωσης γυναικείων και ανδρικών υποδημάτων και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει μια από τις βασικές εξαγωγικές ελληνικές βιομηχανίες, με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 52 εκατ. ευρώ ετησίως και κέρδη προ φόρων που υπολογίζονται στα 17 εκατ. ευρώ περίπου. Η εταιρεία εξάγει υποδήματα μεταξύ άλλων σε Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Αργεντινή και Κίνα, διαθέτει μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Κοζάνη και απασχολεί περί τους 250 εργαζομένους.

[Ο «ΣΕΒ» δεν περιλαμβάνει μόνο βιομήχανους στις τάξεις του, στην πραγματικότητα οι βιομήχανοι είναι μια μικρή μειοψηφία στον «ΣΕΒ» οι υπόλοιποι ανήκουν στις μη παραγωγικές επιχειρήσεις αυτές που πριμοδοτεί η Ξένη Κατοχή ενώ τις παραγωγικές τις εξοντώνει σκόπιμα]




http://delindadakis.blogspot.com/2013/06/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου