Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

«Σπάει» τώρα το απόστημα για διόγκωση του ελλείμματος



Με παρέμβαση «φωτιά» του Αρείου Πάγου -του ανώτατου επίπεδου της Δικαιοσύνης-, έπειτα από βαριές καταγγελίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και το αίτημα του προέδρου του Γιάννη Αδαμόπουλου να λάμψει η αλήθεια, «σβήνουν» οι όποιες απεγνωσμένες ελπίδες της κυβέρνησης Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και των άλλων εγχώριων και ξένων προστατών του υπόδικου του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) Ανδρέα Γεωργίου, για «κουκούλωμα» του μεγάλου σκανδάλου που αφορά το διερευνώμενο παράνομο «φούσκωμα» του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%. Ειδικά ο κ. Στουρνάρας, που ως νυν υπουργός Οικονομικών έχει καλύψει επανειλημμένα τον κ. Γεωργίου, μένει πολλαπλά εκτεθειμένος.

Με την παρέμβαση αυτή σπάει το απόστημα και ο «φάκελος» της έρευνας για τη διόγκωση του ελλείμματος -η οποία έστειλε τη χώρα μας στο «κάτεργο» του ΔΝΤ, δίνοντας «πάτημα» στην εφαρμογή των Μνημονίων που γονατίζουν τους πολίτες, εδώ και πέντε χρόνια- ουσιαστικά ανοίγει ξανά και η υπόθεση θα διερευνηθεί επί της ουσίας από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Ο αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Γιώργος Κολιοκώστας έλαβε χθες αναφορά-καταγγελία για προσπάθειες απόκρυψης της αλήθειας του προέδρου του ΔΣΑ και την απέστειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του Συμβουλίου Επιθεώρησης των δικαστηρίων. Ο κ. Κολιοκώστας ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να διερευνηθούν ο χειρισμός της υπόθεσης κατά την ανάκριση, οι καταγγελίες για γρήγορο «σφράγισμα» της έρευνας αλλά και οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της πέμπτης ειδικής ανακρίτριας Ελενας Πεδιαδίτη. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Αδαμόπουλος, άλλωστε, στο έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφέρεται σε καταγγελία της πανεπιστημιακού, πρώην μέλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ζωής Γεωργαντά, ότι η ανακρίτρια της ζήτησε να συναντηθούν και εκτός του γραφείου της.

Προ περίπου επταμήνου η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου, στον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου και σε δύο μέλη της διοίκησης της υπηρεσίας, τον Κωνσταντίνο Μολφέτα, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών, και την Ευσταθία Ξενάκη, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών. Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για το «μαγείρεμα» των στατιστικών της Ελλάδας είχε ξεκινήσει ύστερα από σοβαρές καταγγελίες της πανεπιστημιακού Ζωής Γεωργαντά τον Σεπτέμβριο του 2011. Και ενώ η Βουλή δεν είχε κινήσει ποινική διαδικασία σε βάρος των μελών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, η Δικαιοσύνη είχε προχωρήσει στην απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών και έπειτα η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Γεωργαντά είχε υποστηρίξει και ενώπιον των εισαγγελέων ότι «το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat, καθώς έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας».

 http://www.dimokratianews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου