Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας: Σχέδιο Αλβανών κατά Ορθοδοξίας - Ελλάδας

ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΧΟΝΤΖΑ

Την αντίδραση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά προκάλεσαν τα βίαια επεισόδια κατά κληρικών και Ορθοδόξων πιστών στην Πρεμετή της Αλβανίας. Τα έκτροπα αυτά καταδεικνύουν ένα οργανωμένο σχέδιο για την απαγόρευση της Ορθόδοξης πίστης και το διωγμό των Ορθοδόξων από την Αλβανία.
«Δεν ανεχόμαστε πλέον Ναό Ορθόδοξο μέσα στην Αλβανία να ερημώνεται έτσι. Αυτό είναι προσβολή για την Ορθοδοξία. Είναι προσβολή για την πίστη και προσβολή για την Ελλάδα», δήλωσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ο κ.κ. Κοσμάς εξέφρασε τη συμπαράσταση του προς τους Ορθόδοξους πολίτες της Αλβανίας.
Το ξέσπασμά και η ανησυχία που εκφράζει τόσο ο ίδιος όσο και η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και η τοπική Μητρόπολη Αργυρόκαστρου μετά τα επεισόδια στην Πρεμετή την επόμενη ημέρα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου απορρέουν από τη διαφαινόμενη προσπάθεια της Αλβανίας να εκδιώξει τους Ορθόδοξους.
Ασφαλώς και η εισβολή των δημοτικών υπαλλήλων με την κάλυψη ανδρών «ιδιωτικής εταιρείας» στον ιερό ναό της Παναγίας στην Πρεμετή, όπου απομάκρυναν τους ιερείς και τους πιστούς και άδειασαν στην κυριολεξία την εκκλησία δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Πρόκειται για συντονισμένες ενέργειες με την εμπλοκή ενδεχομένως και ξενόφερτων στοιχείων. Ίσως να συνδέεται και με όσα συμβαίνουν στη Συρία σε βάρος της Ορθοδοξίας, όπως επίσης και στην Αίγυπτο. Στη Συρία πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών Αλβανοί μισθοφόροι.
Ιδίως, αν συνδυαστούν με την πρόσφατη δήλωση Μπερίσα ότι «δεν υπάρχει ελληνισμός στη Χειμάρα» και άλλες αλυτρωτικές δηλώσεις και κινήσεις σε βάρος της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες.
Στις προσβολές και απειλές σε βάρος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού το υπουργείο Εξωτερικών αρκέστηκε να εκδώσει μία ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων στην Πρεμετή και ζήτησε… παρακολούθηση των εξελίξεων.
Κι αυτό όταν οι Αλβανοί φαίνεται πώς κινούνται στο δρόμο που άνοιξε ο Ε. Χόντζα γκρεμίζοντας εκκλησίες στη Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανίας, απαγορεύοντας την ορθόδοξη πίστη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου