Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Είναι πολλά τα πετροδόλαρα Άρη...

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΞΕΔΩΣΕ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Mεγάλη αεροναυτική άσκηση "γεφύρωσης" ΕΑΧ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ


Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ έχουν καταλήξει στα βασικά σενάρια της μεγαλύτερης αεροναυτικής άσκησης που έχει γίνει μέχρι σήμερα μεταξύ των δύο χωρών, όπου προβλέπεται γεφύρωση των τριών εναέριων αμυντικών χώρων (ΕΑΧ) των συμμετεχόντων στην άσκηση χωρών.
Όπως αναφέρουν επιτελείς της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται πολύ κοντά στον σχεδιασμό, οι ασκήσεις θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και σε πλήρως επιχειρησιακό περιβάλλον.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι προβλέπεται εκτεταμένος αριθμός ανεφοδιασμών εν πτήσει των ελληνικών μαχητικών από ισραηλινά τάνκερ ανατολικά της Κρήτης και αντίστοιχη ''εχθρική'' αντίδραση την ίδια ώρα. Πράγμα που φωτογραφίζει κάλυψη της Κύπρου από τα ελληνικά φτερά.
Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα μεγάλο χώρο από το Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο.
Σε αυτές η ΠΑ πρόκειται να διαθέσει τουλάχιστον 2 Μοίρες ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα στον ελληνικό σχεδιασμό συμμετοχής και τρίτης Μοίρας. Τα περισσότερα από τα σενάρια που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της κοινής ελληνο-ισραηλινής άσκησης δεν έχουν δοκιμαστεί ξανά σε άλλη άσκηση μεταξύ των δύο Αεροποριών.
Από ελληνικής πλευράς υπάρχει η διαβεβαίωση ότι δεν θα εμπλακούν στην άσκηση οι Α/Α συστοιχίες των S-300PMU1 (δεν θα έχει πραγματοποιηθεί έτσι ή αλλιώς η βολή αποδοχής) και το ίδιο ισχύει και για τους Tor-M1.
Άλλωστε, είναι βέβαιο ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα το πληροφορηθεί άμεσα και θα αντιδράσει με οξύ τρόπο η Ρωσία, οπότε μάλλον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η πληροφορία...
Κύριος άξονας της ελληνο-ισραηλινής άσκησης θα είναι το σενάριο μιας μεγάλης αεροπορικής σύγκρουσης της blue land και της red land, που θα εξελιχθεί σε μια τεράστια θαλάσσια έκταση που θα ξεκινά από το ανατολικό άκρο της Κρήτης και θα καταλήγει μέχρι και την Κύπρο.
Παράλληλα θα υπάρξουν μικτοί σχηματισμοί (COMAO) και από τις δύο πλευρές σε εναλλάξιμη βάση, με την αντίπαλη πλευρά να επιχειρεί να τα προσβάλλει και να τα διασπάσει από μεγάλες αποστάσεις με τη χρήση βλημάτων BVR, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση θα υπάρξει μεμονωμένη πτήση ελληνικών διθέσιων μαχητικών F-16 block 52+ missionized τη νύκτα σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα, με τους Ισραηλινούς να επιχειρήσουν να διασπάσουν και να αναχαιτίσουν το σχηματισμό.
Παράλληλα τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη κοινή συνεδρίαση υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ με την συμμετοχή Α.Σαμαρά,Ε.Βενιζέλου Δ.Αβραμόπουλου, Γ.Μανιάτη και Ν.Δένδια.
Στο μεταξύ η Αντιτρομοκρατική Αρχή του Ισραήλ που υπάγεται στο πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε οδηγία προς τους Ισραηλινούς πολίτεςνα αποφεύγουν να επισκέπτονται την Τουρκία και μια σειρά από άλλες μουσουλμανικές – ισλαμικές χώρες, εν όψει εβραϊκών θρησκευτικών εορτών για τη χώρα (Rosh Hashana, το εβραϊκό νέο έτος στις 5-6 Σεπτεμβρίου και Succot στις 19-27 Σεπτεμβρίου). Η προειδοποίηση όμως αφορά και την 11η Σεπτεμβρίου για ευνόητους λόγους.
defencenet.gr

 http://www.katohika.gr

και την ίδια μέρα..

Υπέρπτηση: Άρχισαν τα ίδια οι ταπεινωμένοι πανταχόθεν Τούρκοι


Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 2 F-16, εισήλθε στις 11:13 στο FIR ΑΘΗΝΩN μεταξύ Σάμου και Χίου και στις 11:28 τα 4 F-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν νήσου Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων στα 4000 πόδια.
Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:31. Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Όπως φαίνεται, η πανταχόθεν βαλλόμενη και κατά κράτος ηττημένη σε διπλωματικό προς το παρόν επίπεδο Τουρκία, βρίσκει την ευκαιρία επίδειξης «τσαμπουκά» στους γνωστούς αφελείς… «καλόκαρδους» των Αθηνών που ζουν σε έναν δικό τους κόσμο, που δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο διεθνές περιβάλλον.
Πως είναι δυνατόν να συμπεριφερθούν διαφορετικά όταν λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα, στην Αλβανία, σημειώνονται τέτοιες προκλήσεις από τους Αλβανούς σε βάρος των στοιχειωδών δικαιωμάτων της μειονότητας και η κυβέρνηση, προεξάρχοντος του απίστευτου – όπως εξελίσσεται – υπουργού Εξωτερικών Βενιζέλου, που προβαίνει σε χαλαρές ανακοινώσεις «για την τιμή των όπλων»…
Εάν συνεχίσουν για πολύ αυτή την τακτική, η Ντόρα Μπακογιάνη που πέρασε από το ΥΠΕΞ, θα κατηγορηθεί για… εθνικιστική ατζέντα! Εύγε…

http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου