Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Απερρίφθη το αίτημα Κάραντζιτς για κατάθεση του K.Παπούλια







 ImageΑπερρίφθη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το αίτημα του Ράντοβαν Κάραντζιτς να καταθέσει για την υπόθεση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το όνομα του Κάρολου Παπούλια βρισκόταν στον κατάλογο των μαρτύρων που είχε υποβάλει ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας από το 1993 έως το 1996, κατά την περίοδο της γενοκτονίας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στην διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995) και για τα οποία κατηγορείται ο Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο Έλληνας Πρόεδρος είχε τότε μια «ξεχωριστή θέση» μεταξύ των διαφόρων διεθνών συνομιλητών και ήταν «ένας από τους λίγους στον οποίο οι Σερβοβόσνιοι είχαν εμπιστοσύνη», σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε για να ζητηθεί η κλήτευση, σύμφωνα με πληροφόρηση του ΑΠΕ.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς που συνελήφθη στο Βελιγράδι το 2008, ανέμενε από τον κ. Παπούλια να καταθέσει υπέρ του για την βομβιστική επίθεση στην αγορά της Μαρκάλε στο Σεράγεβο στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, κατά την οποία σκοτώθηκαν 67 άτομα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου