Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Απο την πρόσφατη περιοδεία του νέου σωτήρα της Ελλάδος στην Ευρώπη


Φιλόδοξε και άγουρε Τσίπρα, που πάς ξυπόλητος στ' αγκάθια; Πότε θα καταλάβεις, ότι αυτοί που σε ποδηγετούν τρώνε κάνα δυό τέτοιους σαν εσένα μόνο για πρόγευμα;

Εμμανουήλ Σαρίδης
του Εμμανουήλ Σαρίδη

Φιλόδοξε Τσίπρα, που πάς ξυπόλητος στ' αγκάθια; Πότε θα καταλάβεις, ότι αυτοί που σε ποδηγετούν τρώνε κάνα δυό τέτοιους σαν εσένα μόνο για πρόγευμα; Και καλά, εσύ βάλθηκες να μάθεις πολιτικός, σαν εκείνον που μάθαινε κουρέας στου κασίδι το κεφαλι. Όπως και ο μεγάλος προφέσσορας της οικονομίας, Ανδρέας Παπανδρέου, και ο γιόκας του Geoffrey. Η Ελλάδα όμως τι σας φταίει να την τυραννάτε;

Στην περιοδεία του ανα τας Ευρώπας ο Αλεξης Τσίπρας επισκεφθηκε πρώτα τις Βρυξέλλες, μετα το Βερολίνο και στο τέλος το Αμβούργο. Στις Βρύξελλες (27.09.2012) ο Τσίπρας επισκεφθηκε την „Konföderale Fraktion Vereinigte Europäische Linke/Nordische Grüne Linke“/"Confederal Group of the European United Left / Nordic Green Left" («Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών") στην οποία είναι συνασπισμένα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα, τα οποία διαθέτουν 34 απο τους 754 Ευρωβουλευτές. Ένας απο τους οποίους είναι και ο Νικος Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ, που η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) περιέγραψε σαν έναν "grauen älteren Herrn", έναν γκρίζο ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος κατα την διαρκεια της διάσκεψης που διεύθηνε η Gabi Zimmer του γερμανικού κόμματος DIE LINKE/Η Αριστερά, "χαμογελούσε όλο το απόγευμα σκεπτικός", ίσως γιατί "χαιρόταν για την παρουσία τόσων δημοσιογράφων, που συνήθως δεν βλέπει η αριστερο-σοσιαλιστική φράξια", γράφει η FAZ. Προηγουμένως τον Τσίπρα είχε υποδεχθεί για τις σχετικές χειραψίες και φωτογραφίες ο εβραίος σοσιαλδημοκράτης Martin Schulz, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φορώντας το γνωστό κροκοδείλιο χαμόγελό του.

Τί ειπε η εβραία Gabi Zimmer στη διάσκεψη; Ότι η φράξια των σοσιαλιστοκομμουνιστών θα καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο μια πραγματογνωμοσύνη, σύμφωνα με την οποία το Μνημόνιο προσκρούει στην νομοθεσία της ΕΕ επειδή περιέχει πολλές αντιφάσεις που είναι αντίθετες με την Συνθήκη της Λισαβόνας. Και ότι η φράξια θέλει να ζητήσει απο το Κοινοβούλιο να εγείρει αγωγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Και τι είπε ο Τσίπρας; Ο Τσίπρας επανέλαβε το τροπάριό του για το ότι τα αλλεπάλληλα μέτρα περικοπών και τα κουρέματα δεν απέφεραν τίποτα και ότι η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια στην ύφεση. Είπε επίσης, ότι δεν θέλει άλλα μέτρα αλλά ζητά τη σύγκληση μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για ένα γεναιόδωρο κούρεμα του χρέους όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και όλων των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρώπης. Ως πρότυπο ανέφερε τη Διάσκεψη Χρέους του Λονδίνου το 1953, στην οποία αφέθηκε ένα μέρος του χρέους της Γερμανίας, περίπου εξήντα τοις εκατό, που ήταν αρκετό για την ανάπτυξη. Μου θυμίζει πολύ εκείνα τα "θα" του Παπανδρέου. Τα "θα" πουλάνε πάντα ελπίδα.

Την Παρασκευή 28.09.2012 ο Τσίπρας βρέθηκε στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με την ηγεσία του εβραιοκρατούμενου κόμματος DIE LINKE/Η Αριστερά, τους εβραίους Gregor Gysi, Wolfgang Gehrcke και Diether Dehm. Τί είπαν; Όσο κι' αν εψαξα στον ηλεκτρονικό τύπο δεν βρήκα τίποτα, ούτε ακόμη και στο επίσημο επίσημο όργανο του κόμματος, το http://www.die-linke.de/. Και επειδή οι υπόγειες διασυνδέσεις του κόμματος DIE LINKE είναι αυτές που οδηγούν στους κάθε είδους χορηγούς, υποθέτω ότι το θέμα αυτό θα ήταν και αντικείμενο των διαβουλεύσεων. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ξέρουν τι πόρτες θα χτυπήσουν. Και οι πόρτες αυτές ξέρουν ποιόν θα υποστηρίξουν.  

Και πάμε στην συγκέντρωση του Αμβούργου στις 29.09.2012. Στις 12:30 η ώρα ο Τσίπρας ήταν ομιλητής στην εκδήλωση ".vernetzt# – So wollen wir leben!“ (συνδεδεμένοι - έτσι θέλουμε να ζούμε!) που διοργανώθηκε απο το Ίδρυμα "ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius" της δήθεν εφημερίδας των διανοουμένων DIE ZEIT, συνεκδότης της οποίας είναι ο εβραίος απόγονος εκατομμυριούχων απο την Ρωσία Josef Joffe (ο γιός του οποίου, Gideon Joffe, είναι πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας Βερολίνου).  

Η εκδήλωση άνοιξε στις 11:00 η ώρα με ομιλία/χαιρετισμού του 94χρονου Γαλλοεβραίου δήθεν διανοοούμενου Stéphane Hessel, πρώην κατάσκοπου που δούλευε για το γαλλικό Bureau Central de Renseignements et d'Action (πολλοί κατάσκοποι φιγουράρουν σαν διανοούμενοι, άλλοι σαν δημοσιογράφοι) που ανοιξε την ομιλία του με την ερώτηση "Wofür lohnt es sich zu kämpfen?¨", "Για ποιό πράγμα αξίζει να αγωνιζόμαστε;". Πως θα κάνουμε εναν καλύτερο κόσμο; Να η απάντηση του Hessel: "Χρειαζόμαστε ένα χαρισματικό νεο άνδρα, όπως ο Ρούσβελτ." Έναν, που απο μια υπεύθυνη θέση θα αναποδογυρίσει την οικονομία και θα συμπληρώσει τις κοιινωνικές συνιστώσες της. "Ίσως αυτός να βρίσκεται εδω, μέσα σ' αυτή την αίθουσα." Τσίπρα, Τσίπρα, σου την έχουν στημένη, ακόμη δεν το πήρες χαμπάρι;

Στις 12:30 η ώρα μίλησε ο Τσίπρας με το θέμα "Could Euro(pe) survive without Greece?" Δείτε τι είπε στο http://www.vernetzterleben.de/could-europe-survive-without-greece/. Να επαναλάβω, Και για την εκδήλωση αυτή πρέπει να βγάλεις τα μάτια σου στο Ιντερνετ για να βρείς μια καταχώρηση, η μόνη που υπάρχει είναι αυτή που ανέφερα παραπάνω. Πολύ πιο ενδιαφέρουσα θεωρήθηκε όμως απο τους οδηγούς του Τσίπρα η εμφανισή του στην μεταμεσημβρινή συγκέντρωση που οργανώθηκε απο την δράση "UmFAIRteilen" και έγινε σε 40 πόλεις της Γερμανίας (το UmFAIRteilen είναι ένα λογοπαίγνιο απο το Umverteilen, αναδιανομή και το Fair, δίκαιη, σύνθημα της χαζοχαρούμενης νεολαίας). Οι εκδηλώσεις αυτές δεν είχαν καμμία σχέση με την Ελλάδα, γιατι κεντρικό τους μήνυμα ήταν η φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων στην Γερμανία, καλέσαν όμως και τον Τσίπρα, παρα τις αντιρρήσεις των Σοσιαλδημοκρατών και των Πράσινων, γιατί ο Έλληνας George Clooney, όπως τον ονόμασε η Bild Zeitung τραβάει. Και για να του δώσουν κοινό, που θα βοηθήσει στην εκλογή του στην Ελλάδα. Και ο Τσίπρας είπε βέβαια στην ομιλία του τα ίδια: Ότι τα λεφτά των δανείων πάνε για την αποπληρωμή των προηγούμενων δανείων και για τις τράπεζες. Ότι ο ελληνικός λαός έχει πρόβλημα επιβίωσης. Ότι το πρόβλημα δεν μόνο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό και χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση. Και ότι χρειάζεται μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος.

Καλά αυτά, αλλά τί θα κάνει ο Τσίπρας αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας; Σε μια συνέντευξη του στην Financial Times Deutschland τον περασμένο Ιούνιο είχε πεί, ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη (http://www.ftd.de/politik/europa/:gastkommentar-von-alexis-tsipras-mein-rettungsplan-fuer-griechenland/70050181.html). Και τα ίδια είπε και στις εμφανίσεις του στην Γερμανία. Μην ξεχνάμε και το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ κατα τις τελευταίες εκλογές, που ήταν ΕΛΠΙΔΑ.

Ναί, ελπίδες πουλάει ο άγουρος επαναστάτης Αλεξης Τσίπρας. Καλούπι για τα σχέδια του Ηγεμόνα στην Ελλάδα.

 http://www.berlin-athen.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου