Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η ισπανική «El Pais» εντυπωσιάστηκε από τον Σαμαρά που τα 'βαλε με τη Μέρκελ



«Ο άντρας που είπε “όχι” στην Ανγκελα Μέρκελ». Με αυτόν τον τρόπο η ισπανική εφημερίδα «El Pais» συστήνει τον Αντώνη Σαμαρά στους ισπανόφωνους αναγνώστες της. Τον τίτλο που παραπέμπει σε έναν σύγχρονο πολιτικό ήρωα διαδέχεται ο εξής υπότιτλος «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγνοεί τις πιέσεις των ομοϊδεατών του, του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος».

Το ισπανικό δημοσίευμα αναφέρεται στις «εκκλήσεις» που δεχόταν πανταχόθεν ο Αντώνης Σαμαράς για «εθνική ενότητα» στο όνομα της διάσωσης της χώρας, με αποκορύφωμα την έκκληση-πίεση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για «ανάληψη εθνικής ευθύνης».

Δίχως να αποπροσανατολιστεί ή να θιχτεί, όπως αναφέρει το ισπανικό ρεπορτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει στην ιδεολογική του τοποθέτηση και οι 86 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναμένονται να καταψηφίσουν αυτήν την εβδομάδα το Μεσοπρόθεσμο.

«Μου ζητούν να στηρίξω μια φαρμακευτική αγωγή για κάποιον που πεθαίνει εξαιτίας της ίδιας της φαρμακευτικής αγωγής. Δεν θα το κάνω» υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, εναντιωμένος στις «συνταγές της σοσιαλιστικής κυβέρνησης ενάντια στην κρίση».

Εκτός από επιλεγμένες φράσεις του Ελληνα πολιτικού, στο ισπανικό δημοσίευμα εμπεριέχονται και οι πολιτικές προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά, μεταξύ των οποίων είναι «μείωση των φόρων και δημιουργία θέσεων εργασίας».


Το ρεπορτάζ της «El Pais» δεν παραλείπει να αναφερθεί στην πολιτική καριέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαθέτει «πατριωτική φωνή», καθώς και στη «συγκατοίκησή» του με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Amherst College, στη Μασαχουσέτη. Ο Ισπανός δημοσιογράφος συνεχίζει επισημαίνοντας: «Ο Σαμαράς, που διαμαρτύρεται για τη μεταχείριση που έχει ο ίδιος και το κόμμα του από τον διεθνή Τύπο, έχει τα κλειδιά της κυβέρνησης στα χέρια του».


Δήμητρα Αθανασοπούλου

 http://www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου