Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η Μεγάλη Απόδραση της Coca Cola. Aμερικανικός πύραυλος, φωτογραφίζει το χάος που έρχεται στη οικονομία της χώρας!








Δύο μέρες μετά την αναχώρηση της Μέρκελ από την Ελλάδα, οι Αμερικανοί προκαλούν ένα καίριο χτύπημα στην οικονομία της χώρας αποσύροντας την Coca-Cola 3E από το ελληνικό Χρηματιστήριο. Κι αυτό μέσω της υποβολής προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola 3E προχώρησε η ελβετική εταιρεία Coca – Cola HBC AG. Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για θυγατρική της Kar – Tess Holding η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Δαυίδ. Με απλά λόγια χωρίς να αλλάξει χέρια εγκαταλείπει την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.
Πρόκειται για ένα μήνυμα -σοκ από το προιόν σύμβολο της Αμερικής και του καπιταλισμού που φωτογραφίζει τα μαύρα-πέτρινα χρόνια που μας περιμένουν. Καλώς ήλθατε στην κόλαση που οι ίδιοι δημιουργήσαμε.
Ιδού το ρεπορτάζ από το καλύτερο οικονομικό portal της χώρας,  το Capital.gr>

Ειδικότερα, η Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας €1,01 ανά μετοχή της «Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε.» τις οποίες δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα, έναντι νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola HBC AG με σχέση ανταλλαγής μίας προς μία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού Νόμου 3461/2006. 

Πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με την Coca-Cola HBC AG κατά την έννοια του άρθρου 2 (ε) του Νόμου είναι η Κar-Tess Holding, η μητρική αυτής Boval S.A. καθώς και τα συντονισμένα με αυτήν πρόσωπα.

Σκοπός της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής της Coca-Cola HBCAG είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών. Η Coca-Cola HBCAG θα ζητήσει συγχρόνως την παράλληλη εισαγωγή των Μετοχών της Coca-Cola HBCAG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συναλλαγή που ανακοινώθηκε είναι σχετικά πολύπλοκη, αλλά είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Συνοπτικά:

* Η Coca-Cola HBC AG, η οποία θα είναι η νέα μητρική του ομίλου, θα ανταλλάξει τις μετοχές της (μια προς μια) με τις μετοχές της Coca-Cola Hellenic

* Η νέα μητρική θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑ και στο NYSE μέσω ADSs.

* Η νέα αυτή μητρική εταιρεία θα έχει έδρα στην Ελβετία και θα την στελεχώνουν τα υφιστάμενα διοικητικά στελέχη

* Σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης η νέα μητρική εταιρεία κατέχει τουλάχιστον το 90% των μετοχών της Coca-Cola Hellenic Α.Ε., θα επιδιώξει, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, την υποχρεωτική εξαγορά της μειοψηφίας και τη διαγραφή των μετοχών Coca-Cola Hellenic από το ΧΑ, επιδιώκοντας την  παράλληλη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Coca-Cola HBC AG στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

Βασικοί στόχοι της Δημόσιας Πρότασης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίωνση βασικοί στόχοι της Δημόσιας Πρότασης είναι:

• να αντικατοπτρίσει καλύτερα το διεθνή χαρακτήρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετοχικής βάσης της Coca-Cola Hellenic μέσω της κύριας εισαγωγής (primary listing) της Coca-Cola Hellenic στο μεγαλύτερο και υψηλότερο σε εμπορευσιμότητα χρηματιστήριο στην Ευρώπη με τον μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων πολυεθνικών εταιρειών,

• να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG προς όφελος των κατόχων τους δια της κύριας εισαγωγής (primary listing) των Μετοχών Coca-Cola HBC AG στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και να διευκολύνει την πιθανή ένταξη των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG στον FTSE 100 και

• να βελτιώσει την πρόσβαση της Coca-Cola Hellenic στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και χρεογράφων και να αυξήσει την ευελιξία της στην άντληση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και της μελλοντικής ανάπτυξής της.


Πηγή:www.capital.gr


http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1637475 
 http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου