Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

JSSNews: «Μεγάλες προετοιμασίες» σε εξέλιξη σε όλη τη Μέση Ανατολή


Εκτοξευτήρας πυραύλων της σειράς Palmahim

Ενώ ο συριακός χειμώνας συσκοτίζει τη συνολική εικόνα στη Μέση Ανατολή (ελάχιστη σημασία δόθηκε για την θανατική ποινή που απαιτείται για τον Μουμπάρακ), τι συμβαίνει πίσω από τη σκηνή; Γιατί αν «αυτοί που μιλούν περισσότερο κάνουν το λιγότερο», που είναι μια παροιμία γνωστή από όλους, το αντίθετο γεγονός να μη μιλήσεις φαίνεται να αποδείξει ότι κάτι στρατηγικά σημαντικό λαμβάνει χώρα τώρα.

Περισσότερο από ποτέ το Ισραήλ φοβάται για την επιβίωσή του. Η αραβική άνοιξη κακομεταχειρίζεται την ειρήνη με την Αίγυπτο, οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να αρνούνται να αναγνωρίσουν την ύπαρξη του εβραϊκού κράτους, η Ιορδανία βρίσκεται σε τεντωμένη κατάσταση (οι Βεδουίνοι δεν θέλουν πια τους Παλαιστίνιους), ο Λίβανος ζει μια εύθραυστη ηρεμία υπο την κυριαρχία της Χεζμπολάχ ... Μένουν η Συρία και το Ιράν.

Εκεί μπαίνουν στο παιγνίδι οι πληροφορίες μας από πηγές «ιδιαίτερα αξιόπιστες». Σύμφωνα με τους ειδικούς και σημαντικούς παράγοντες της περιοχής, «αρκετές χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα φτάνουν αθόρυβα στο Ισραήλ». Θα «διανέμονταν σε διάφορες βάσεις στην περιοχή της Be'er Sheva και του Τελ Αβίβ».

Οι πηγές μας υποστηρίζουν επίσης ότι  «περισσότεροι από 12.000 Αμερικανούς πεζοναύτες αναπτύσσονται στον Περσικό Κόλπο. Εκατοντάδες στρατιώτες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη Σαουδική Αραβία».
Οι πηγές μας προσθέτουν ότι  «εγκατασταίνεται μια κοινή ισραηλινο-αμερικανική διοίκηση στη αμερικανική βάση Patch Barracks στη Στουτγάρδη της Γερμανίας». Μια βάση γνωστή από τα παγκόσμια επιτελεία ως έδρα της διοίκησης των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη. Μία από τις πηγές μας πρόσθεσε ότι είναι «η πρώτη φορά που Ισραηλινοί στρατιώτες σταθμεύουν στην Γερμανία». 

Άλλες πληροφορίες από τρίτη πηγή, και αυτή εξαιρετικά αξιόπιστη: «Δεκάδες Γάλλοι και Αμερικανοί μηχανικοί έφτασαν στο Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες».
Φαίνεται ότι η διακριτική αποστολή τους τοποθετείται κυρίως στη βάση εκτόξευσης πυραύλων Palmahim. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, «αυτοί οι μηχανικοί εστάλησαν από τις εταιρείες Boeing, Lockheed Martin Space Systems, BAE Systems, Dassault, Caterpillar Inc., Thales και EADS».
Οι τρεις πηγές μας, η μια δεν γνωρίζει τις άλλες, βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Όλοι πιστεύουν ότι δρομολογούνται «μεγάλες προετοιμασίες» σε όλη τη Μέση Ανατολή. 
Δεν γνωρίζουμε περισσότερα για την ώρα.
Remy Marceau και Jonathan-Simon Sellem - JSSNews

Πηγή

ΙΝΦΟΓΝΟΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου