Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Το κίνημα της Νάντης..


«Εἶμαι καὶ ἐγὼ Ἕλληνας» λένε Εὐρωπαῖοι ποὺ μᾶς στηρίζουνΜέσω διαδικτύου Εὐρωπαῖοι πολίτες ποὺ θέλουν νὰ ἐκφράσουν τὴν στήριξή τους πρὸς τὴν Ἑλλάδα σὲ αὐτὴ τὴ δύσκολη περίοδο τῆς κρίσης, ξεκίνησαν τὸ «Κίνημα τῆς Νάντης» καὶ καταθέτουν αἰτήσεις στὶς κατὰ τόπους πρεσβεῖες τῆς Ἑλλάδας γιὰ νὰ ἀποκτήσουν καὶ τὴν ἑλληνικὴ ὑπηκοότητα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τὴ «δικτατορία τῶν ἀγορῶν».
Στὴν ἰστοσελίδα jesuisgrec.blogspot.com, δημοσιεύεται τὸ κείμενο ποὺ ἔχει ὀνομαστεῖ «Ἡ ἔκκληση τῆς Νάντης» (ἀπὸ τὴν ὁμώνυμη πόλη τῆς Γαλλίας ξεκίνησε ἡ πρωτοβουλία ἀλληλεγγύης πρὸς τὴν Ἑλλάδα) μὲ τὸ σλόγκαν «εἶμαι καὶ ἐγὼ Ἕλληνας».
«Πράγματι ὑπάρχει αὐτὸ τὸ φαινόμενο νὰ ζητεῖται διπλὴ ὑπηκοότητα εἰς ἔνδειξη συμπαράστασης μέσω ἑνὸς κειμένου ποὺ ἔχει οὐμανιστικὰ χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμῆς ἔχουν συγκεντρωθεῖ 180 συνολικὰ αἰτήματα στὰ προξενεῖα μας», λέει ὁ κ. Εὐθύμιος Ἀραβαντινός, ἐκπρόσωπος Τύπου στὴν ἑλληνικὴ πρεσβεία στὸ Παρίσι. «Τὰ περισσότερα ἠλεκτρονικὰ μηνύματα ἔφτασαν τὴν περίοδο τῶν Κανὼν καὶ δηλώνουν τὴν ἀλληλεγγύη τους, ὅμως μηνύματα ἐξακολουθοῦν νὰ ἔρχονται». «Εἶδα τὸ κείμενο στὸ Ἰντερνέτ, τὸ ὑπέγραψα καὶ τὸ ἔστειλα σὲ φίλους. Μοῦ ἀρέσει πολὺ ἡ Ἑλλάδα, ἡ φιλοσοφία της καὶ ὁ χαμογελαστὸς λαός της. Ἔχω ἄλλωστε πολλοὺς φίλους Ἕλληνες», λέει στὸ...«Ἔθνος τῆς Κυριακῆς» ἡ συγγραφέας Κατρὶν Ντεπισί, ἡ ὁποία πρὶν ἀπὸ τρία χρόνια ἀπέκτησε σπίτι στὴν Κρήτη κοντὰ στὴν Ἀλμυρίδα τοῦ Ἀποκόρωνα.
Ἂν καὶ ἐπίκεντρό της φιλελληνικῆς κίνησης εἶναι ἡ Γαλλία, ἀνάλογα αἰτήματα προωθοῦνται καὶ σὲ ἄλλες χῶρες, ὅπως στὴν Ὀλλανδία. Σύμφωνα μὲ τὸ γραφεῖο Τύπου τῆς πρεσβείας στὴ Χάγη, ὑπῆρξαν ἤδη αἰτήματα ἀνθρώπων ποὺ «αἰσθάνονται Ἕλληνες στὴν καρδιά».

Seleo.gr 
και εδώ το πλήρες κείμενο
Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!
Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) - ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών,

και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα γιά ασωτεία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτουπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μιά ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνεια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 γιά την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής»,

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν...
.... είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3).
Δεν αντέχουμε πιά να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια (6).
Γιά όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Ελληνες και Ελληνίδες.
Συνεπώς, ήρθε η ώρα γιά να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μιά στιγμή παραπάνω στην οικοινιμική υποταγή της Ελλάδας (7). Ετσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της.
Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιάς σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8).

Κύριε Πρέσβη,
Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, γιά να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά την απάντησή σας.
Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.
ΟΝΟΜΑ............. ΕΠΩΝΥΜΟ..................... ΠΟΛΗ............... ΧΩΡΑ...............
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ.................................
Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στη πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στη ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου : jesuisgrec@numericable.fr
Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο πιό κάτω blog :
http://jesuisgrec.blogspot.com/

Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση γιά την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος « Ν.e.u.f » « Nantes Est Une Fête ! » (H Νάντη είναι μιά γιορτή) (9).
Σημειώσεις κειμένου έκκλησης
1.Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα.
Αισθανόμαστε ντροπή γιά το ζεύγος Μερκέλ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μιά Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μιά θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς.

Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος τη πολιτική του κυριαρχία, γιά πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.


Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός στη θέση μερικών κερδοσκόπων και αισχοκερδών όλου του κόσμου και των συνενόχων τους.
2. Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.
3. Ο Τσώρτσιλ είχε πει αυτή τη περίφημη φράση μετά από το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας διαλέξατε την ατιμία, θα έχετε το πόλεμο. ». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει : « Η Ευρώπη πούλησε τη ψυχή της γιά να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί το θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της. ».

Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένη στη Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει τη παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση γιά να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει τη τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στο τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελλήφθει και εξορίστηκε στη Γερμανία απ΄όπου γύρισε ζωντανός το 1945.
4. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στο κόσμο το δραστήριο μύθο της Αντιγώνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας.
5. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μιά τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκουμένης αμέσως από κληρωτούς βουλευτές),
6. Και διότι η ενακτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναική Δημοκρατία πρώτος σπόρος - ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως - που αποφάσισε ο άρχοντας Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώςη κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιός το θυμάται ;
Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική ελληνική αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό.
7. Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαικής δημοκρατίας και τη προγραμματισμένη ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με το κίνδυνο μιάς προ-φασιστικής κρίσης.
8. Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στο στρατηγικής σημασίας άξωνα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μιά μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της ελληνικής αντίστασης, των κουμμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κουμμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Bρετανούς πράκτορες.
9. Ο σύλλογος Ν.e.u.f. οργανώνει στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάννη, Γαλλία) τη Γιορτή των γλωσσών και των διαδρομών μνήμης της αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε την αυτοματισμένη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το « Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς » μπροστά στο Χρηματηστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου γιά το φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων. Ο Ν.e.u.f. πήρε επίσης τη πρωτοβουλία της « Εκκλησης των Αντιστασιακών προς τις νέες γενιές της 8ης Μαρτίου 2004 » (με την ATTAC) και της λεγομένης Δήλωσης «Δεκαπόλ, Δέκα καινούργια δικαιώματα γιά τον προσεχή αιώνα ».

http://lucky.blog.lemonde.fr/2006/11/13/video-et-texte-de-lappel-des-resistants-traductions/
http://cf.groups.yahoo.com/group/LeMonde-etLaResistance/message/2
http://lucky.blog.lemonde.fr/2005/09/18/2005_09_decapol_dekapol/

1 σχόλιο:

  1. Εγώ ως Ελληνίδα χαίρομαι πραγματικά για όλ' αυτά τα εγκωμιαστικά που ακούω για τη Χώρα μου από ανθρώπους άλλων Κρατών. Χαίρομαι πραγματικά που η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας διαπρέπει κα φωτίζει σαν φάρος ασβεστος αιώνες τώρα, όχι μόνο το δικό μου λαό μα όλους τους λαούς στα μήκη και στα πλάτη της γης και ειδικά της Ευρώπης που στην οποία υποτίθεται ότι ανήκουμε. Αυτοί που πρωτοξεκίνησαν την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης δεν νομιζω ότι είχαν ως όραμα την σημερινή κατάντια της, την δικτατορία ενός κράτους (Γερμανία που δεν τους βγήκε κάποτε να κυριαρχίσουν)έναντίον των υπόλοιπων κρατών που απαρτίζουν αυτή. καμία σχέση λοιπόν με το πρωτοπόρο όραμα εκείνων. αυτό όμως που πραγματικά με λυπεί και με ανησυχεί είναι ότι ο λαος μου ειναι σαν να μην αντιστέκεται πια, ειναι λες και έχει παραδοθεί και αποδεχθεί τη μοίρα που προσπαθούν κάποια παγκόσμια καθάρματα να του ορίσουν. Πρέπει κι εμείς να δείξουμε τα δόντια μας και να χύσουμε αν χρειαστεί και το αίμα μας προκειμένου να αντισταθούμε όπως έκαναν και οι ενδοξοι πρωγονοί μας. Πρέπει να φανούμε ανταξιοί τους και συνεχιστές τους, αλλίως θα είναι σαν να ντροπιάζουμε τη μνήμη και το αίμα που έχυσαν εκείνοι για μας . Οι επόμενες γενιές δεν θα πρέπει να αισθανθούν ντροπιασμένες και προδομένες γιατί εμείς σταυρώσαμε τα χέρια (και εννοώ φυσικά και μόνο τον λαό και όχι τους κυβερνώντες ανθέλληνες). Ας μας ξυπνήσουν λοιπόν τα κινήματα των άλλων λαών που γίνονται για μας (τη Χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία)προκειμένου να πάρουμε την τύχη της εδοξης Χώρας μας στα χέρια μας. Πέσε μάννα εξ ουρανού να σε φάω δεν γίνεται. Γίνεται όμως το "συν Αθηνά και χείρα κίνει"!!!!!! ΛΑΟΙ ΕΝΝΩΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΓΑΜΨΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή