Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται ο υπολογιστής των 20 ευρώ



 Η κύρια παραγωγή  αρχίζει τον Ιανουάριο
Το Raspberry Pi πρόκειται για έναν μικροσκοπικό υπολογιστή Linux, αξίας 20 με 26 ευρώ, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει τις προγραμματιζόμενες συσκευές πιο προσιτές, με σκοπό να τον μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, από τα σχολεία μέχρι τα σπίτια.

Πιθανότατα να αποτελέσει κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό εκπαιδευτικό εργαλείο, μιας και είναι ικανός να χειριστεί βίντεο 1.080p και γραφικά. Μάλιστα ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Raspberry Pi Foundation, τον περιγράφει σε συνέντευξή στο Edge ως «αρκετά πιο δυνατό και για το Quake III Arena».


Το Ίδρυμα πιστεύει ότι η διάδοση των εύκολων στη χρήση, αλλά ακριβών συσκευών, όπως οι σύγχρονοι υπολογιστές και οι κονσόλες παιχνιδιών, έχουν καταστήσει τους ανθρώπους λιγότερο πρόθυμους να πειραματιστούν με αυτές. Ελπίζουν ότι με την κατασκευή φθηνών, μικρών (περίπου στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας) συσκευών, να ανοίξουν το δρόμο σε όλους εκείνους που διαφορετικά θα ενδιαφέρονταν να μάθουν και να «παίξουν» με τις συσκευές τους σε ένα κάπως βαθύτερο επίπεδο.

Η συσκευή διαθέτει έναν επεξεργαστή ARM 700MHz, 128MB ή 256MB RAM ανάλογα με τη διαμόρφωση, εξόδους βίντεο HDMI και RCA, αποθήκευση μέσω SD κάρτας και με τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος μέσω μίας 5V Micro USB σύνδεσης.


Είναι σχεδιασμένος για σύνδεση με την τηλεόραση, από όπου και θα μπορεί ο χρήστης να επιτελεί τις καθημερινές του εργασίες.


Έτσι μετά, από κάτι περισσότερο των 5 ετών σχεδιασμού και ανάπτυξης, φαίνεται ότι θα καταφέρουμε να αγγίξουμε σύντομα τον Raspberry Pi, με την κύρια παραγωγή να αρχίζει τον επόμενο μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου