Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ποιά Ελλάδα; Η Μαφία είναι το 7% του ιταλικού ΑΕΠ!



ImageΗ Μαφία κυβερνάει την Ιταλία σήμερα περισσότερο απ'ότι άλλη φορά τα τελευταία 20 χρόνια με τεράστιες επενδύσεις σε κατασκευαστικές εταιρείες, διαχείριση σκουπιδιών, διακίνηση τροφίμων, τυχερά παιχνίδια κλπ, σύμφωνα με έκθεση της μεγαλύτερης εμπορικής ένωσης της Ιταλίας, «Confesercenti», που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, η Μαφία αποτελεί τη μεγαλύτερη «τράπεζα» της χώρας, με αποθεματικό που αγγίζει τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μαζί με τις υπόλοιπες εγκληματικές οργανώσεις της χώρας, όπως την Κόζα Νόστρα στη Σικελία, την Καμόρα στη Νάπολη και την Ντρανγκέτα (από την ελληνική λέξη «ανδραγαθία»), που δραστηριοποιείται στην Καλαβρία, ο κύκλος εργασιών της Μαφίας ξεπερνά τα 160 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Σε αυτήν την περίοδο της κρίσης η Μαφία είναι η μοναδική επιχειρηματική ομάδα που μπορεί να επενδύσει κεφάλαια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ένωσης «Confesercenti», Μάρκο Βεντούρι.

«Η Μαφία ελέγχει πλήρως την αγορά τυχερών παιχνιδιών, τη διαχείριση αποβλήτων, καθώς και μεγάλο μέρος του κατασκευαστικού τομέα» υπογράμμισε ο κ. Βεντούρι, ενώ, σύμφωνα με έκθεση της μεγαλύτερης αγροτικής ένωσης της χώρας, «Coldiretti», ο πρόσφατος τριπλασιασμός στην τιμή των φρούτων και των λαχανικών οφείλεται στην εμπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος στον έλεγχο των διοδίων και την διακίνηση των τροφίμων.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η έκθεση για η Μαφία αντιπροσωπεύει το 7% του ετήσιου ΑΕΠ της Ιταλίας, και έχει επεκταθεί πλέον από τη βάση της στον ιταλικό «φτωχό» Νότο, στον «πλούσιο» βιομηχανοποιημένο Βορρά.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου