Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!


Και οι ακραίοι εθνικιστές δημιουργούν πολιτικό κόμμα...

Το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. να ασχοληθεί περισσότερο με τα εθνικά αυτά θέματα


• Κάθε όριο τείνουν να ξεπεράσουν οι προκλήσεις των Αλβανών εναντίον των Βορειοηπειρωτών και της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Μόνο που σε αντίθεση με το παρελθόν, πλέον αυτές οι προκλήσεις δεν προέρχονται… γενικά και αόριστα από «διάφορους εθνικιστικούς κύκλους», αλλά από συγκεκριμένα πρόσωπα, οργανώσεις, ακόμη και πολιτικά κόμματα εξουσίας!..

Οι Βορειοηπειρώτες δικαιολογημένα αισθάνονται ανήσυχοι από το τεταμένο κλίμα, που επικρατεί, κυρίως μετά την απογραφή πληθυσμού που έγινε τον Οκτώβριο και έκτοτε εντείνεται συνεχώς. Ήδη στη… λίστα των ονομάτων με τις προκλήσεις εναντίον τους (και κατά όλων των μειονοτήτων της γειτονικής χώρας) έχει μπει ακόμη και ο σοσιαλιστής, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, που επαναφέρει την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», ενώ προβληματισμό δημιουργεί η σιγή ιχθύος που τηρεί και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας και ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος Σαλί Μπερίσα.

Τα… θέλουν όλα!

Πλέον, σε αυτή τη λίστα προστέθηκε και η εθνικιστική οργάνωση «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», η οποία το Μάιο θα μετατραπεί και σε πολιτικό κόμμα! Μάλιστα, όπως προκλητικά διακηρύσσουν στελέχη της, η Αλβανία εκτείνεται σε Ήπειρο, Βορειοδυτική Ελλάδα, Φλώρινα και Καστοριά (!), περιοχές, στις οποίες, σύμφωνα με τους παράλογους ισχυρισμούς των ακραίων εθνικιστών της Αλβανίας, «αιμοσταγείς Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!

Ακόμη, διαστρεβλώνοντας βάναυσα την ιστορική πραγματικότητα, φθάνουν σε σημείο να τονίζουν, ότι αυτές οι περιοχές αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. «Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας» αναφέρουν, χωρίς βέβαια πουθενά να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς τους. Όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηγέτης της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» Κρεσνίκ Σπαχίου, που είναι και ο Αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας, η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» θα μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα το Μάιο, όταν και θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνέλευση. Και αυτό βέβαια, με την ανοχή της Κυβέρνησης Μπερίσα, η οποία κατά τ’ άλλα θέλει να παρουσιάζεται ότι επιδιώκει τη φιλία και τη συνεργασία με τους Έλληνες! Να σημειωθεί ότι ο ηγέτης της Ερυρθρόμαυρης Συμμαχίας είχε ταχθεί εναντίον της απογραφής των μειονοτήτων στην Αλβανία.

 
Καιροσκοπισμός…

Είναι προφανές, ότι οι επεκτατικές βλέψεις των Αλβανών και η διαρκής παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρούν, φθάνουν στα όρια της επικινδυνότητας!

Γι’ αυτό το λόγο και τα… τερτίπια τους, αλλά και η τακτική που εφαρμόζουν αναδεικνύονται από τον «Π.Λ.», ως ένα μείζον εθνικό θέμα, αφού χρειάζεται όλοι, τόσο οι Βορειοηπειρώτες, όσο και όλοι οι Έλληνες, καθώς βεβαίως και οι Αρχές της χώρας μας, να αντιληφθούν απόλυτα, ότι ο καιροσκοπισμός των γειτόνων, έχει άμεσες επιπτώσεις στην ομογένεια, αλλά και στην ίδια την Ελλάδα.

 
Ζητείται ενότητα…

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι μεγίστη ανάγκη οι Βορειοηπειρώτες να συσπειρωθούν ακόμη περισσότερο, να ενωθούν ως μια γροθιά, για να αντέξουν το «τσουνάμι» των Αλβανικών προκλήσεων. «Πρέπει άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και αφήνοντας όλες τις ρήξεις και τις διαφωνίες του παρελθόντος, καθώς και τις προσωπικές φιλοδοξίες να συμφωνήσουν και να χαραχθεί μια πορεία, ώστε επιτέλους ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ενωμένος σαν μια γροθιά, να διεκδικήσει την δικαίωσή του» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Περδίκης, Πρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων: ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός εμφανίζεται διαιρεμένος και αυτή η διαίρεσή του δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για τον μαρτυρικό αυτό τόπο. Η Ομόνοια / ΚΕΑΔ παρά το ότι είναι με συντριπτική διαφορά η πρώτη πολιτική δύναμη του Ελληνισμού της Αλβανίας δεν έχει κατορθώσει να συσπειρώσει την πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών.

 
Το Υπουργείο…

Δίπλα στους ομογενείς πρέπει επιτέλους να σταθεί και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σχεδόν τα δυο τελευταία χρόνια είναι… ωσεί παρών στα «καυτά» θέματα της περιοχής.
Μάλιστα, πολλοί ελπίζουν, ότι τώρα με τον έμπειρο Σταύρο Δήμα στο «τιμόνι» του Υπουργείου, θα μπορέσει να υπάρξει μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες. «Χρειάζεται εγρήγορση και πάνω απ’ όλα να κάτσουν οι δυο χώρες σε ένα τραπέζι και να βρουν τη «χρυσή τομή». Σε μια εποχή, που η Αλβανία θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για την είσοδό της στην Ε.Ε., δεν μπορεί παράλληλα να «νομιμοποιεί» τις απανωτές εντελώς αβάσιμες προκλήσεις προς τις μειονότητες και κυρίως προς τους Βορειοηπειρώτες» τονίζουν κύκλοι της ομογένειας.
Και σημειώνουν, ότι οι απανωτές προκλήσεις και η… σιωπηρή αποδοχή τους από την ηγεσία της χώρας, έρχονται σε αντίθεση με όσες ξένες χώρες τάσσονται υπέρ της «Ευρωπαϊκής πορείας» της Αλβανίας.
 
Τα γενέθλια…

Την ανάγκη να υπάρξει αρραγής ενότητα ανάμεσα στους Βορειοηπειρώτες, τόνισαν όλοι όσοι έδωσαν το «παρών» και στην εκδήλωση που έγινε στη Δερβιτσάνη, για τον εορτασμό των 21 χρόνων από την ίδρυση της «Ομόνοιας».

Όπως είπαν στους χαιρετισμούς τους, ο πρόεδρός της Βασίλης Μπολάνος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες είναι αναγκαία η ενότητα μεταξύ των Βορειοηπειρωτών. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όχι σε μια ψευδεπίγραφη ενότητα, αλλά σε μια ενότητα στόχων», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Ντούλες.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου και στη συνέχεια τελέστηκε μνημόσυνο για τους εκλιπόντες ιδρυτές της «Ομόνοιας».


Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου Νικόλαος Κοτροκόης, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ  Μιχάλης Παντούλας, ο βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ. Δημήτρης Τσουμάνης και η υπεύθυνη του Τομέα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης του ΠΑΣΟΚ  Μαρία Δημητρακοπούλου.

http://www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου