Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το ύπουλο τουρκικό σχέδιο με στόχο Ελλάδα Συρία και αμερικανική εμπλοκή



Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Διπλή προβοκάτσια που ευνοεί τα συμφέροντα της Άγκυρας στήνουν κύκλοι της Τουρκίας επιχειρώντας - ''με ένα σπάρο'' - να εκθέσουν  Ελλάδα και  Συρία, στρέφοντας τις ΗΠΑ εναντίον τους.

Το κακοστημένο σχέδιο της Τουρκίας έχει ως κέντρο τους''βομβιστές αυτοκτονίας'', στηρίζεται στο πρόβλημα τρομοκρατίας που κατά την ίδια αντιμετωπίζει ως χώρα από τη δράση αυτών των οργανώσεων αλλά και στην προσπάθεια των ΗΠΑ να βρουν με κάθε τρόπο άκρη σε επιθέσεις που είχαν δεχθεί στόχοι της στο έδαφος της Τουρκίας, όπως στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.Το κακοστημένο σχέδιο είναι απλό - και σε αυτή την ''απλότητα'' επιχειρούν να πείσουν τους αμερικανούς:

Ο πυρήνας της προβοκάτσιας είναι ο εξής : Στην Ελλάδα , σε ...στρατόπεδο στο Λαύριο κλπ δήθεν εκπαιδεύονταν τρομοκράτες του  DHKP-Cγια επιθέσεις αυτοκτονίας (''ζωντανές βόμβες'') στην Τουρκία. Μετά την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ οι αμερικανοί ...πίεσαν δήθεν την Ελλάδα και η Αθήνα έκλεισε το ...στρατόπεδο. Έτσι τα μέλη του  DHKP-C, που ...διέφυγαν από το ...στρατόπεδο στην Ελλάδα,  αυτή τη φορά έκαναν ως  βάση τη Συρία! Με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια: Η Ελλάδα και η Συρία στο στόχαστρο των ΗΠΑ!

 Να λοιπόν η ανάπτυξη της προβοκάτσιας μέσα από δημοσίευμα της σημερινής  Zaman με τον τίτλο «Οι ζωντανές βόμβες που αναζητάει η Τουρκία στη Συρία»,όπου κάνει αναφορά στα μέλη του DHKP-C, που δήθεν βρίσκονταν στο Λαύριο και τώρα, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν στην Ελλάδα, έχουν περάσει στη Συρία.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται  ότι σύμφωνα με τις  Υπηρεσίες της τουρκικής Ασφάλειας, πολλοί τρομοκράτες, που καταζητούνταν με Ερυθρό Δελτίο, εκπαιδεύονται τώρα σε στρατόπεδο στη Λαττάκεια.  Η επίθεση που είχε κάνει  η ζωντανή βόμβα του DHKP-C, Ετζεβίτ Σανλί, στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, αναστάτωσε όλα τα σχέδια της οργάνωσης. Οι ΗΠΑ που πήραν, από τις τουρκικές αρχές, όλες τις πληροφορίες αναφορικά με την οργάνωση, καθώς και τον κατάλογο των ''ζωντανών βομβών'' που ετοίμαζαν επιθέσεις, κινητοποιήθηκαν αμέσως. Η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία,όπως ισχυρίζεται ψευδώς το δημοσίευμα,  διαπίστωσε ότι το σημαντικότερο στρατόπεδο της εν λόγω οργάνωσης είναι στην ...Ελλάδα, ...ζήτησε δήθεν από τους αρμοδίους της Ελλάδας να κλείσουν τα ( ανύπαρκτα) κέντρα των ...στρατοπέδων της οργάνωσης και να αρχίσει αμέσως η διαδικασία δικαιοσύνης, αναφορικά με τα μαχητικά στελέχη της οργάνωσης. Οι έφοδοι της ελληνικής αστυνομίας στην οργάνωση πίεσε το DHKP-C για αλλαγή στρατηγικής. Η οργάνωση αναγκάστηκε να ...οδηγήσει με παράνομους τρόπους τις καταζητούμενες ''ζωντανές βόμβες'' στη Συρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα , όταν άρχισε η Ελλάδα να κλείνει δήθεν τις πόρτες του DHKP-C, ο Σύρος ηγέτης Άσαντ άνοιξε χώρο για τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης στη Λαττάκεια.  Η οργάνωση από τον Μάιο συνεχίζει την αναδόμησή της εκεί,λέει.  Πέραν αυτού οι τρομοκράτες, που ...διέφυγαν από το (ανύπαρκτο) στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν στη Συρία.

Παράλληλα, ο αρχηγός της οργάνωσης THKP-C Ατζιλτζιλέρ, Μιχράτς Ουράλ, μετά από οδηγίες του Άσαντ, πραγματοποιεί επαφές με τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Οι μονάδες της ασφάλειας, στο πλαίσιο αυτό, ασχολούνται με τους τρομοκράτες Ισμαήλ Ακκόλ, που είχε δραπετεύσει μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του ομίλου Σαμπαντζί,  Χασάν Μπιμπέρ, που είχε προβεί στις επιθέσεις εναντίον του κεντρικού κτιρίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και εναντίον  του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  Μουχαρέμ Καρατάς και Μουράτ Κορκούτ και δεκάδες άλλους, οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί ''ωντανές βόμβες'' και λέγεται ότι αυτοί βρίσκονται στη Συρία. Μεταξύ των ονομάτων αυτών, λέγεται ότι είναι ο Αλί Ερτζάν G., ο Φερχάτ Ε., η Χαρικά Κ., ο Οζγκιούλ Ε., ο Εβίν Τ., η Γκιουλμπαχάρ Ου., ο Ισκεντέρ G.- πάντα κατά την τουρκική εφημερίδα .

Ακόμα γράφει ότι υπάρχουν ισχυρισμοί πως, το DHKP-C ετοιμάζεται για επιθέσεις ''ζωντανών βομβών'', που θα προκαλέσουν θόρυβο στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη. Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποιήθηκαν οι Δ/νσεις Ασφαλείας σε παραμεθόριες περιοχές όπως το Χατάι, η Σανλίουρφα και το Γκαζίαντέπ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μαύρη προπαγάνδα" κατά Ελλάδας από την Τουρκία

Προσοχή με την Τουρκία και την DHKP-C

 
  http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου