Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Τα βρώμικα παιγνίδια της Γερμανίας πριν από την έγκριση της δόσης για την Ελλάδα


Merkel01-24july2013
Το γερμανικό υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η λήψη απόφασης για την αποδέσμευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση την επιβεβαίωση για την ενεργοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμιστικών μέτρων, αναφέρουν σε ανταπόκρισή τους από το Βερολίνο στο BLOOMBERG οι Birgit Jennen και Patrick Donahue με τίτλο «Greek Payment Decision Delayed as EU Awaits Implementation».
Η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου στη Γερμανία, μετέδωσε πριν από λίγο ότι το  γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένει καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα. Ενώ όπως έγινε γνωστό το Euro Working Group ήδη είπε το “ΝΑΙ”.
Ο εκπρόσωπός του υπουργείου Χανς Γιοάχιμ Ναρτζίνσκι δήλωσε ότι ο κ. Ναρτζίνσκι επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει «πολύ σύντομα» και τους τελευταίους προαπαιτούμενους όρους. «Δεδομένου ότι η τρόικα αναμένει ότι θα υπάρξει σύντομα επιβεβαίωση από την Ελλάδα, δεν περιμένουμε κάποια καθυστέρηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, o Γερμανός υφυπουργός οικονομικών, Steffen Kampeter, σε επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής, η οποία βρίσκεται στην κατοχή του Bloomberg, επεσήμανε ότι θα παραταθεί το χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης της νέας έκθεσης της Τρόικα για την ελληνική οικονομία, έως τις 29 Ιουλίου, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί πέντε από τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Η Ελλάδα επιβεβαίωσε την εφαρμογή 17 «προαπαιτούμενων δράσεων» από τις 22 που έχει αναλάβει, επεσήμανε στην επιστολή του ο Kampeter χωρίς να τις κατονομάζει.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η εφαρμογή των πέντε προαπαιτούμενων δράσεων» τόνισε χθες ο Kampeter στην επιστολή του προσθέτοντας ότι «οι εργασίες για το θέμα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη».
Σημείωσε επίσης στην επιστολή του ότι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να συνεδριάσει για το ίδιο θέμα στις 29 Ιουλίου. Το ελληνικό υπουργείο οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, αναφέρεται στην ανταπόκρισης.
http://www.bloomberg.com/news/2013-07-23/greek-payment-decision-delayed-as-eu-awaits-implementation.html
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε χθες το Βερολίνο ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης, ανέφερε σε επιστολή του προς το Γερμανικό Κοινοβούλιο ο Γερμανός υφυπουργός οικονομικών, σύμφωνα με ανταπόκριση του DOWJONES/WALL STREET JOURNAL («German Fin Min: Payment of Next Tranche to Greece Delayed», Βερολίνο, Harriet Torry).
Όπως επισημαίνεται στην ανταπόκριση η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται να ολοκληρώσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές για την αποδέσμευση της δανειακής δόσης, ύψους 173 δις ευρώ.
Στην επιστολή του προς την Bundestag ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Steffen Kampeter, επικαλέσθηκε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δηλώσει ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει 17 από τις 22 προαπαιτούμενες δράσεις, ενώ η Επιτροπή δεν έχει κατορθώσει να ελέγξει τις πέντε εναπομείναντες δράσεις.
«Όπως γνωρίζεται το Eurogroup έχει εξαρτήσει την καταβολή των δόσεων προς την Ελλάδα από την εφαρμογή νέων συγκεκριμένων μέτρων» σημείωσε ο Kampeter στην επιστολή του προσθέτοντας ότι Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει σήμερα (Τετάρτη) για το θέμα την γερμανική κυβέρνηση.
http://online.wsj.com/article/BT-CO-20130723-708121.html?KEYWORDS=greece

Read more: http://mignatiou.com/?p=9859#ixzz2Zzzh5tvq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου