Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΦΩΝΙΑ HEWLETT PACKARD - COSCO - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο Πειραιάς γίνεται ευρωπαϊκή πύλη για αμερικανικά προϊόντα

Ο Πειραιάς γίνεται ευρωπαϊκή πύλη για αμερικανικά προϊόντα
Μια μεγάλη, τριπλή συμφωνία που μπορεί να δώσει το έναυσμα για την πολυπόθητη ανάπτυξη στην Ελλάδα, έκλεισε σήμερα μεταξύ της Hewlett - Packard (HP), της Cosco και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η συμφωνία προβλέπει ότι η HP θα χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως κεντρικό κόμβο διανομής των προϊόντων της για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Από τον Πειραιά τα προϊόντα θα διανέμονται είτε θαλάσσια μέσω του terminal της Cosco είτε σιδηροδρομικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Αυτή η συμφωνία βάζει ουσιαστικά το λιμάνι του Πειραιά στο χάρτη των μεγάλων διαμετακομιστικών κέντρων της Μεσογείου καθώς θα αποτελεί πλέον την πύλη εισόδου στην Κεντρική Ευρώπη, προϊόντων από την Αμερική.
Η συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να υπογραφεί μέσα στον Δεκέμβριο οπότε και έχει προγραμματιστεί η παράδοση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με το Ικόνιο οπότε και η μεταφορά από το λιμάνι θα γίνεται απευθείας με τρένο. Στόχος είναι πριν το τέλος του χρόνου να ξεκινήσει η διοχέτευση προϊόντων της HP μέσω του ελληνικού σιδηρόδρομου στην Κεντρική Ευρώπη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης και εκπρόσωποι της HP, της COSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τη συμφωνία «ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». «Με αυτή τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Και ταυτόχρονα θα αυξηθεί, εάν προχωρήσει, όπως θα θέλαμε, αυτή η συμφωνία, ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, αλλά και το μεταφορικό έργο της ΤραινΟΣΕ», τόνισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφοδιαστική και μεταφορική δραστηριότητα της HP ανέρχεται σε 50 δισ. δολάρια, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

 http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου