Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Το "Όργανο" Άνθρωπος δεν γίνεται τελικά..
  ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό που βρήκα στο http://eleftheriskepsii.blogspot.gr

Η εικόνα του πιτσιρικά από την Ταραγόνα που πλαντάζει με ανοιγμένο κεφάλι και τα αίματα να κυλούν στο πρόσωπό του σοκάρει και συγκλονίζει. Κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας, δυστυχώς, περισσότερη οργή.

Ένα παιδί που θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το "μαύρο" μέλλον που του ετοίμασαν. Μάλλον δεν είχε δικαίωμα. Ένας αστυνομικός προφανώς τον θεώρησε μεγάλη απειλή. Και αποφάσισε να του ανοίξει το κεφάλι με ένα χτύπημα με το γκλοπ του.

Στο video που ακολουθεί φαίνεται να τον κυνηγά για να τον πετύχει. Και όχι μόνο κυνηγά ένα 13χρονο παιδί για να το χτυπήσει στο κεφάλι, αλλά δεν του... ξεφεύγει ούτε μια κοπέλα που ζητά εξηγήσεις για ό,τι έκανε. Τη χτυπά κι εκείνη. Το ίδιο κάνει και ένας συνάδελφός του. Και μετά φεύγουν, σα να μη συμβαίνει τίποτα!

Δεν έγινε στην Ελλάδα... Έγινε στην Ταραγόνα της Ισπανίας, χθες, πανευρωπαϊκή μέρα κατά της λιτότητας.

Στη Μαδρίτη, το βράδυ, η αστυνομία έκανε επιχείρηση για διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κάτω Βουλή μετά το τέλος της ογκώδους διαδήλωσης κατά των μέτρων λιτότητας. Ανάλογες ήταν οι εικόνες και στη Βαρκελώνη.

Δεν έλειπε η Ελλάδα από τη συγκέντρωση της Μαδρίτης
Δεν έλειπε η Ελλάδα από τη συγκέντρωση της Μαδρίτης
Άλλη μια συγκλονιστική φωτογραφία: διαδηλώτρια προσπαθεί να προστατευτεί
Άλλη μια συγκλονιστική φωτογραφία: διαδηλώτρια προσπαθεί να προστατευτεί
Ακόμη ένας νεαρός με ματωμένο πρόσωπο
Ακόμη ένας νεαρός με ματωμένο πρόσωπο
Επεισόδια και τραυματισμοί στη Βαρκελώνη
Επεισόδια και τραυματισμοί στη Βαρκελώνη
Συνολικά 118 άνθρωποι συνελήφθησαν και ακόμη 74 τραυματίστηκαν σε όλη τη χώρα στη διάρκεια επεισοδίων.


Λαοθάλασσα στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης
Λαοθάλασσα στην κεντρική πλατεία της ΜαδρίτηςΜικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη Λισσαβώνα έξω από το κοινοβούλιο, όταν ορισμένοι διαδηλωτές ανέτρεψαν τα οδοφράγματα της αστυνομίας και πέταξαν πέτρες και σκουπίδια κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με χτυπήματα από γκλομπ.

Στην Ιταλία, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στο Τορίνο, ενώ πέντε ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά στο Μιλάνο σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου