Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η σαύρα και τα μαύρα







Δεν είναι είδησις. Σε ανέκδοτο πιότερο φέρνει. Ο υπουργός των Ιμίων και του Οτσαλάν ετέθη ξανά εναντίον του σταυρού προτιμήσεως.
Αν δεν σας έρχεται με την πρώτη ποιος είναι ο υπουργός (αν και είναι δύσκολο να το έχετε ξεχάσει) το υπενθυμίζουμε: είναι ο ένας και μοναδικός, λαοφίλητος, νουνεχής και απολύτως δικαιωμένος από την Ιστορία Θεόδωρος Πάγκαλος. Ουδέποτε περνά απαρατήρητος αυτός ο άνθρωπος. Και σε περίπτερο να τον κλείσεις -αν τα καταφέρεις, βέβαια- όλοι από εκεί θα πηγαίνουν να πάρουν τις Κουκουρούκου τους (σ.σ.: γκοφρέτες). Σήμερα είναι απόμαχος της
πολιτικής. Ε και; Αυτή χάνει, όχι ο Θόδωρας. Ωστόσο, το πολυπληθές ακροατήριό του δεν μένει παραπονεμένο. Έχει βρει...
φιλόξενο και ευρύχωρο στασίδι στην συχνότητα του μαχητικού ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM. Και βήμα και εφέμ και Θόδωρος. Από εκεί, για μια ακόμη φορά, ο κοσμαγάπητος ιππότης της πράσινης τραπέζης (σ.σ.: η πασοκάρα) τραβάει το ξίφος του ορθού λόγου από το καλολαδωμένο θηκάρι του και έφιππος, πάνω στην ανάσα του δράκοντα (από την ταινία Εξκάλιμπερ είναι κλεμμένη η σκηνή) και καμακώνει το θεριό του λαϊκισμού. Σ' αυτό το επεισόδιο ο γενναίος πολεμιστής μας διαπιστώνει ότι το θεριό του λαϊκισμού έχει μεταμορφωθεί πάλι σε σταυρό προτίμησης.

Χάλι πάλι

Είπε, που λέτε, από το μετερίζι της αλήθειας ο Πάγκαλος: «Πιστεύω ότι ο σταυρός προτίμησης είναι η ρίζα του κακού, διότι όσο αφήνουμε το σταυρό να υπάρχει ή να επεκτείνεται, πάμε πίσω στην πάλη κατά της πελατοκρατίας που συνεχίζει να υπάρχει και είναι η αιτία όλων των δεινών και της οικονομικής κρίσης. Έχω προτείνει εκλογικό σύστημα που δεν είναι ίσως το τελειότερο ή το μοναδικό και όταν το πρότεινα, το 1990, με θεώρησαν εκκεντρικό. Διότι θεωρώ κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση του σταυρού προτίμησης ως οπισθοδρόμηση. Η σάρα και η μάρα μαζεύτηκε εκεί μέσα. Ντροπή! Άνθρωποι ανεπιτήδευτοι, ανεπίδεκτοι, διεφθαρμένοι. Ντροπή! Κανένας στο περιβάλλον του δεν θα άντεχε τις φυσιογνωμίες αυτές εκεί πέρα να μιλούν. Έχω κάνει σε 12 βουλές, αλλά αυτό το χάλι δεν το έχω ξαναζήσει. Επιμένω και όποιος θέλει, ας με διαψεύσει…».
Απορία πρώτη: ο ίδιος πώς εκλεγόταν; Ερχόταν ο Μωυσής με τις πλάκες όπου υπήρχαν 11 εντολές, με την 11η να λέει «Σταυρό στον Πάγκαλο»;
Απορία δεύτερη: Οι 12 βουλές που έχει δει ο Πάγκαλος δεν είχαν τον Άκη μέσα; Τον Μαντέλη; Τον Τσουκάτο;
Απορία τρίτη: Η σάρα δεν του αρέσει. Η σαύρα του Κολωνακίου του ήρεσε;
http://adiavroxoi.blogspot.gr
http://filotimia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου