Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ένας γιατρός που χαλάει τη βολή μας


giatros
Όλοι ενθουσιάστηκαν από το αφιέρωμα που έκανε το dimokratianews.gr στον 39χρονο πνευμονολόγο – φυματιολόγο Νικόλαο Κουτσομήτρο, γιο δασκάλων, που τιμά τον όρκο που έχει δώσει με το παραπάνω καθώς πάει στα χωριά τις περιοχής μας και προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς. Από τη Μακρυνεία και τις Παρατριχώνειες περιοχές μέχρι την Αμφιλοχία το μόνο που κερδίζει είναι η αγάπη ηλικιωμένων ανθρώπων και όσων δεν μπορούν να πληρώσουν ιδιώτη, ίσως και κανένα αυγουλάκι ή ένα μικρό δώρο από ανθρώπους μη έχοντες. Ο ίδιος εξηγεί πως ξεκίνησε να το κάνει όλο αυτό συμβουλευόμενος φαρμακοποιούς της περιοχής και πως είδε τόσο κόσμο να μην έχει να πληρώσει τα έξοδα του ιδιώτη γιατρού.
Όμως αυτή η ιστορία εκτός από παράδειγμα αξιέπαινο έχει και μια δυο παραμέτρους που δεν ξέρω αν θα άρεσαν σε όλους. Διότι όπως όλες οι ξεχωριστές περιπτώσεις ο κ. Κουτσομήτρος κάνει κάτι που από τον πολύ κόσμο διαφεύγει στη ολότητά του. Πρώτον, αυτή όλη την προσπάθειά του δεν ξεκίνησε μετά τη χρεοκοπία της χώρας και την “ανθρωπιστική κρίση” που εύκολα καταγγέλλει ο οποιοσδήποτε. Ο κ. Κουτσομήτρος άρχισε την προσπάθειά του το 2009 όταν ένας διεκδικητής της διακυβέρνησης έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν»! Οι ανάγκες δηλαδή  από ένα αποτυχημένο σύστημα «δωρεάν, δημόσιας υγείας» υπήρχαν και πριν τα επάρατα μνημόνια. Είχαμε χρεοκοπήσει πολύ πιο πριν ανακοινωθεί επισήμως… Ο κ. Κουτσομήτρος μάλιστα λέει ότι εμπνεύστηκε από έναν Αμερικάνο γιατρό που περιέθαλπε αστέγους κάτω από γέφυρες εκείνη την εποχή.
Και δεύτερον, ο κ. Κουτσομήτρος δεν διστάζει ακόμα και σήμερα να βοηθά το Κοινωνικό Ιατρείο του Αγρινίου, με νοσοκόμες να τον ακολουθούν στην αφιλοκερδή αποστολή του, πλέον. Δηλαδή πρόκειται για κάποιον που κάνει ότι μπορεί και ακόμα παραπάνω. Αυτό, όμως, πάει κόντρα σε εκείνους που τους χαλάει η εθελοντική προσφορά και η αυτοθυσία τη μανέστρα και που δεν πολυσυμπαθούν τέτοιες προσπάθειες γιατί έτσι «διαιωνίζεται το πρόβλημα». Δικές μου οι επισημάνσεις και καθόλου δεν επιθυμώ να ερμηνεύσω τα πιστεύω του ανθρώπου, ασφαλώς, απλά πρόκειται για καταγραφή πραγμάτων που ακούμε κάθε μέρα.
 http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου