Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ποιος είναι στ΄ αλήθεια ο Νάϊτζελ Φαράζ; Ένα κείμενο τον "απογυμνώνει"



Μεγάλος θόρυβος ξέσπασε με τα όσα είπε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάϊτζελ Φαράζ απευθυνόμενος προς τον Αντώνη Σαμαρά. Και στη συνέχεια τα όσα υποστήριξε στην συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο. Ποιος είναι λοιπόν ο “φωνακλάς” ευρωβουλευτής που αρκετές φορές -μην κρυβόμαστε- τον έχουμε “αγκαλιάσει” με συμπάθεια για τις θέσεις που εκφράζει; Ο πολύτιμος αναγνώστης του Onalert στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος μας βοηθά να μάθουμε με το κείμενο που μας προώθησε:


“Στην αντιπαράθεσή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είχε σωστή θέση όμως μετά το παρακάτω  κείμενο του Γιωργου Ρακκά, είμαστε έτοιμοι να αναφωνήσουμε "Φόβου του Δαναούς..'
Δ.Αλευρομάγειρος

Το κείμενο του Γιώργου Ρακκά:
'Μπορεί κανίβαλος ποτέ να εκπροσωπήσει τάχα/ όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στην στομάχα;'

Κύματα συμπάθειας αναμεταξύ των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου έχει προκαλέσει η στάση του Νάιτζελ Φαράζ και οι δηλώσεις του εναντίον της Γερμανικής Ευρώπης, και για την αντιπαράθεση που είχε με τον κουΐσλινγκ Αντώνη Σαμαρά στο ευρωκοινοβούλιο.

Κι όμως, αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι ότι διάφορα όρνεα τριγυρνούν πάνω από το κεφάλι της γονατισμένης χώρας μας, για να παίξει ο καθείς το δικό του παιχνίδι εντυπωσιασμού.

Έτσι μας προέκυψε και αυτός ο φωνακλάς προστάτης. Ποιος είναι στην πραγματικότητα; Ο Νάιτζελ Φαράζ υπήρξε πιστό μέλος των Βρετανών (νεο)συντηρητικών της δεκαετίας του 1980. Χρηματιστής ο ίδιος, επέλεξε να μην σπουδάσει στο πανεπιστήμιο για να ασχοληθεί με τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα του λονδρέζικου Σίτυ (σύμφωνα με το βιογραφικό του στην Βικηπεδία). Εκφράζει πιστά το εκρηκτικό μείγμα ακραίου νεοφιλελευθερισμού, κοινωνικού δαρβινισμού, και σωβινιστικής νοσταλγίας για το μεγαλείο της πάλαι βρετανικής αυτοκρατορίας –του θατσερισμού που πολέμησε στα Φώλκλαντς το 1982. Εξάλλου χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε τον Απρίλιο του 2013, στην οποία υποστήριξε ότι αν η Θάτσερ δεν είχε χάσει τις εσωκομματικές εκλογές του 1992, 'δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να ιδρύσει το κόμμα του'....

Εγκατέλειψε το Κόμμα, όταν ο Τζόν Μέιτζορ κύρωσε την συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί δούρειο ίππο μιας… Σοσιαλιστικής Ευρώπης (!!!) (Ποιο; Το Μάαστριχτ. Η ταφόπλακα του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους). Ένα χρόνο αργότερα, ίδρυσε μαζί με άλλους το Κόμμα της Ανεξαρτησίας, θέλοντας να εκφράσει τον χώρο του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού συντηρητισμού.

Αγαπάει πραγματικά την Ελλάδα και τους Έλληνες; Ρωτήστε τον για την ανάμειξη των Βρετανών στην Ελλάδα κατά την δεκαετία του 1940, για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, για τον αντιαποικιακό αγώνα της Κύπρου και για το εάν θεωρεί την μεγαλόνησο αποικία του βρετανικού στέμματος, και θα λάβετε την απάντηση που θέλετε.

Δεν θέλουμε προστάτες ρε θατσερικό, σοβινιστικό απολίθωμα!” 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου