Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Κύπρος: Η μια και αδιαίρετη κυριαρχία είναι δεδομένη και δεν έπρεπε να παζαρεύεται σε κοινή διακήρυξη






Αυτοπαγιδευμένος στην εμμονή του να στηρίζει για λύση του Κυπριακού τη Βρεττανοτουρκικής έμπνευσης και προέλευση Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με την ανάληψη της Προεδρίας του βρέθηκε να πελαγοδρομεί παζαρεύοντας την Κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας για μια κοινή δήλωση. Γιατί να χρειάζεται ένα τέτοιο παζάρι για την μια και αδιαίρετη Κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία είναι δεδομένη ως Κράτος πλήρες μέλος του ΟΗΕ που είναι η Κύπρος; Η μια και αδιαίρετη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι δεδομένη και συνεχίζει να αναγνωρίζεται παρά την Τουρκική κατοχή το 1974. Δεν τέθηκε ποτέ σε αμφισβήτηση ούτε απο τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών ούτε απο την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν ενταχθήκαμε στην Ευρώπη. Γιατί λοιπόν να την παζαρεύει ο Πρόεδρος με τον κατακτητή; Πρόκειται για μέγα σφάλμα πολιτικής, ίδιο με το παζάρεμα που γίνεται και στο θέμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών μας που είναι και αυτά αδιαμφησβήτητα και πρέπει να θεωρούνται δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα.



Ο κατακτητής για να νομιμοποιήσει την κατάκτησή του, αμφισβητεί και συζητεί τόσο την Κυριαρχία όσο και τα Ανθρώπινα μας Δικαιώματα και εφόσον οι Ηγέτες μας φραστικά λένε ότι δεν δέχονται τα κατοχικά δεδομένα, δεν πρέπει να πέφτουμε στη Διπλωματική παγίδα τέτοιας συζήτησης.
Δυστυχώς το δικαίωμα να τίθεται υπο αμφισβήτηση η Κρατική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το έδωσαν οι διαδοχικές Κυβερνήσεις και οι Κομματικές Ηγεσίες που δηλώνουν τυφλά θειασώτες της λύσης ΔΔΟ, η οποία για να εφαρμοσθεί απαιτεί αλλοίωση της Κρατικής δομής της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Υπο αμφισβήτηση τίθεται επίσης η Κρατική Κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, απο τη στιγμή που Κυβέρνηση και Κομματάρχες δηλώνουν τυφλή υποταγή στο «σόφισμα» περί «επανένωσης» της Κύπρου, κάτω απο το οποίο καμουφλάρεται, κατά τη γνώμη μας , η αποδοχή των κατοχικών δεδομένων και η ετοιμότητα της Ηγεσίας να τα νομιμοποιήσει ,όταν μάλιστα η «επανένωση» στηρίζεται απόλυτα :
v Στην πολιτική ισότητα της μειοψηφίας του 18% με την πλειοψηφία του 82%
v Στην παραχώρηση προς την πολιτικά ισότιμη Κοινότητα των Τουρκοκυπρίων δικής τους γεωγραφικής περιοχής στην οποία να ασκούν τη δική τους Διοίκηση
v Στο διαμοιρασμό της διακυβέρνησης του τόπου μεταξύ των δύο πολιτικά ισοτίμων Κοινοτήτων .
Σημειώνουμε επίσης ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι αντίθετη με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας τα οποία ζητούν ρητά σεβασμό στην ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η όλη συζήτηση ευρίσκεται σε αντίθεση ιδιαίτερα με τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας στα οποία καθορίζεται ρητά ότι το καθεστώς στα κατεχόμενα είναι παράνομο και δεν υπάρχει, με ρητό κάλεσμα προς όλες τις χώρες μέλη του ΟΗΕ να ΜΗΝ το αναγνωρίσουν και να μην το βοηθούν με οποιοδήποτε τρόπο, πόσο μάλλον να γίνεται λόγος για αναγνώριση οποιουδήποτε βαθμού Κυριαρχίας σε αυτό.


Γιαυτό καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και τους λοιπούς Κομματάρχες να σταματήσουν να πελαγοδρομούν εθελούσια, προσφέροντας,
απο τη μια, χρόνο και δικαιολογητικά στο παράνομο καθεστώς να εδραιώνεται και να αναβαθμίζεται καθοδόν προς αναγνώριση και,
απο την άλλη, να τροφοδοτούν μέσα απο τέτοιες συζητήσεις που γίνονται και διαδικασίες που ακολουθούνται, την υπονόμευση της οντότητας και Κρατικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οδηγώντας την σταδιακά σε αντίστοιχη αποαναγνώριση.
Η μόνη σωτήρια ρεαλιστική επιλογή που θα βγάλει την Κυπριακή Δημοκρατία απο αυτά τα αδιέξοδα είναι η αποκήρυξη της ρατσιστικής λύσης, (απαρχάϊτ) που ακούει στο όνομα ΔΔΟ και η ανάλυψη αντικατοχικού αγώνα, η κατάληξη του οποίου μια μπορεί να είναι : η απελευθέρωση, οπότε και η Κρατική Κυριαρχία παραμένει μια και αδιαίρετη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες του Λαού μας, διασφαλίζεται ότι θα αποκατασταθούν..



Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου