Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σου'χει λάχει , σου'χει λάχει, να σε κυνηγούν οι Βλάχοι;

Τα Φωτοβολταϊκά, ο θανούλης, ο Ψαράκης, ο … «Ιερός Δήμαρχος» και οι ……

Print this post

Σε μεγάλο σκάνδαλο εξελίσσεται το θέμα των φωτοβολταϊκών συστημάτων των αγροτών. Παλαιότερα είχαμε επισημάνει ΕΔΩ τη δραστηριότητα του Θανούλη με την καπέτα, ο οποίος τηλεφωνούσε, ο ίδιος προσωπικά, στα σπίτια αγροτών και τους παρακινούσε να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα.

    

Με αυτό τον τρόπο ήθελε να τους ανταποδώσει την υποχρέωση, όπως έλεγε, για την στήριξη της οικογένειας του αγρότη στις εκλογές και στον τιτάνιο αγώνα που δίνει καθημερινά στην παλαίστρα της βουλής (α ρε γίγαντα!!!). Τα ανταλλάγματα που ζητούσε από τις οικογένειες των αγροτών, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την εκ νέου στήριξη των επιλογών του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.


Ανάμεσα σε αυτές ήταν η στήριξη του σημερινού «Ιερού Δημάρχου» της Ιερής πόλης του Ιερού Μεσολογγίου και η εκλογή κάποιων προσώπων του στενού (πολύ στενού, μα πάρα πολύ στενού) περιβάλλοντος, για την Περιφέρεια, η οποία λόγου του ότι δεν έχει έδρα στο Μεσολόγγι δεν είναι Ιερή, άρα επιτρέπονται οι ανίερες παρεμβάσεις και συμμαχίες. Από το κόμμα του, τα ανταλλάγματα που ζήτησε μεταξύ άλλων, ήταν και η επιβολή άρνησης στελεχών του τοπικού πασοκ, για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του Ψαράκη,ο οποίος θα το επαναλάβουμε ήταν ο μοναδικός που τίμησε το όνομά του, την ιστορία του και την αξιοπρέπεια του χώρου του (όση από αυτή έχει απομείνει). Απώτερος σκοπός του ήταν η αποτελμάτωση και
απαξίωση κάθε προσπάθειας του Ψαράκη, για δημιουργία ψηφοδελτίου. Πράγματι αυτό επιτεύχθηκε και ως γνωστόν οδήγησε τον Ψαράκη σε παραίτηση και στην επιβολή, σιωπής στη σκιά, της γνωστής φράντζας του Θανούλη.


Επειδή όμως εδώ έχουμε μια προσπάθεια ανάδειξης του θέματος από την Γιαννακά, κρατάμε μια πισινή και μάλιστα με πείσμα. Είναι γνωστό ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Άν δεν βγάζει…τότε πως είναι δυνατόν η Γιαννακά να τα έβαλε με την κυβέρνηση και το Θανούλη; Πιστεύουμε ότι είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού από την οποία προσδοκούν να βγουν και οι δύο κερδισμένοι. Ο μεν Θανούλης, γιατί παρότρυνε τους αγρότες, η δε Γιαννακά, γιατί εξώθησε λύση σε μια βαλτωμένη υπόθεση.

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες»


Θα θέλαμε να μας πεις όμως αγαπητέ θανούλη, γίγα
ντα του Ελληνικού κοινοβουλίου, έχεις πληροφορήσει τους αγρότες που για μια ακόμη φορά σε εμπιστεύθηκαν, ότι μόνο τα πρώτα 5 χρόνια θα έχουν το δικαίωμα να είναι ενταγμένοι στον ΟΓΑ; Μετά πρέπει να ασφαλιστούν στο Ο.Α.Ε.Ε (ΤΕΒΕ). Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνουν τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα.

Τους είπες θανούλη ότι η αρχική τιμή της κιλοβατώρας μπορεί να είναι τώρα 0,44 ευρώ, αλλά θα φτάσει στη καλύτερη περίπτωση το 0,33 ευρώ σε μικρό χρονικό διάστημα;


Είμαστε σίγουροι ότι τους είπες ότι η απόδοση του συστήματος είναι 50-60χιλιάδες ευρώ το χρόνο, τους ενημέρωσες όμως ότι εφόσον έχουν και άλλα εισοδήματα η εφορία θα τους αποψιλώνει το εισόδημα με 45% φόρο;


Τους είπες ότι η τράπεζα θα παίρνει το μερίδιό της αφορολόγητο από το σύνολο της απόδοσης, δηλαδή από τα 50χιλιάρικα και όχι από το καθαρό εισόδημα που θα προέρχεται μετά τους φόρους;
(Το ύψος του ποσού που θα παίρνει η τράπεζα θα κυμαίνεται ανάλογα με τη σύμβαση και το βάθος χρόνου της αποπληρωμής, από 15-35χιλιάδες ευρώ.)
Μάλλον όχι.


Αν λοιπόν κάνουμε το λογαριασμό, στους αγρότες αν μείνει κάτι, θα είναι της τάξης των 3-5χιλιάδων ευρώ και αυτό με ούριο άνεμο, με δεδομένη την μέγιστη απόδοση του συστήματος (ιδανική θέση απέναντι στον ήλιο, μικρή νέφωση όλο το χρόνο και θερμοκρασίες όχι πάνω από 28 βαθμούς το καλοκαίρι) και με την ευχή να μην αλλάξει μονομερώς η τράπεζα τη σύμβαση.


Αλλά ακόμη και αν όλα αυτά συμβούν ο αγρότης θα έχει απολέσει κομμάτι γόνιμης γης, θα είναι χρεωμένος γύρω στα 300χιλιάρικα στη τράπεζα και θα εύχεται η ΔΕΗ να είναι σε θέση να του δίνει τα χρήματά του ώστε να μπορεί να πληρώνει τις δώσεις του δανείου, το ΤΕΒΕ και την εφορία. Αλλιώς το χωραφάκι ή το σπιτάκι που μπήκε ως εγγύηση, θα πάνε υπέρ θάνου.


Δεν ξέρουμε αν το έμαθες θανούλη, τα έξοδα των αγροτών μέχρι στιγμής για να κατατεθεί ο φάκελος της αίτησής τους, χωρίς να ξέρουμε αν θα εγκριθεί, μέχρι σήμερα έχει φτάσει τα 5χιλιάδες ευρώ!
Και αυτό γιατί εσύ τους υποσχέθηκες την θετική έκβαση της υπόθεσης.


Το πρόβλημα πράγματι είναι μεγάλο και οι βουλευτές του πασοκ από ότι μαθαίνουμε θα βρεθούν έκτακτα κάπου σε κάποιο δωμάτιο της βουλής ώστε να συζητήσουν για το θέμα των φωτοβολταϊκών. Αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις από τους αγρότες οι οποίοι μετά από τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους και τις εξευτελιστικές τιμές που πουλάνε τα προϊόντα τους, βρέθηκαν να πληρώνουν αδρά την ανασφάλειά τους για το μέλλον.
Θανούλη βάλε λακ όσο το δυνατόν περισσότερη φούλημ, γιατί η καπέτα σου κινδυνεύει να βρεθεί σε άλλο μέρος, οι κακοί λένε ότι θα την κάνουν ηλιακή φωτοβολταϊκή ομπρέλα για το καλοκαίρι.




Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ



Το βρήκα στον Συκοφάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου