Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Hellenic Seaplanes: Και στις λίμνες της χώρας τα υδατοδρόμια


 


 Δυναμικά μπαίνει η Hellenic Seaplanes στην ανάπτυξη υδατοδρομίων όχι μόνο στα νησιά αλλά και στις λίμνες της Ελλάδος, όπως αναφέρεται σε νέο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Όπως διευκρινίζεται, στον επιχειρηματικό της σχεδιασμό, η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./Hellenic Seaplanes S.A. ανέκαθεν συμπεριλάμβανε τη σύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με την ηπειρωτική μέσω των λιμνών της.
Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Νικόλας Χαραλάμπους, αναφέρει: «Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των λιμνών της Ελλάδος… Στοχεύουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων όπου θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας».
Πάντα σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, η εταιρεία προχώρησε με τις διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων σε επτά (7) λίμνες και κατέθεσε φακέλους στους αρμόδιους φορείς. Οι πρώτες λίμνες που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες είναι η λίμνη Τριχωνίδας στο Αγρίνιο, η λίμνη Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο, η λίμνη Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, η λίμνη Καϊάφα στη Ζαχάρω Ηλείας, η λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη, η λίμνη Κερκίνη στις Σέρρες και η λίμνη Μεγάλης Πρέσπας στη Φλώρινα.
Η εταιρεία συνεχίζει τις συναντήσεις με την Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου και τις διευθύνσεις της ανά περιοχή καθώς και άλλους φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία παραχωρήσεων για τα υδατοδρόμια στις λίμνες, με στόχο αμέσως μετά το Πάσχα να κατατεθούν οι φάκελοι για δημιουργία υδατοδρομίων στις λίμνες Πλαστήρα, Καστοριάς, Βιστωνίδας και Βόλβης.
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι στην Ελλάδα χρειαζόμαστε σύγχρονες αλλά παράλληλα έξυπνες υποδομές όπου θα φέρουν μαζί τους την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς… συγκεκριμένα είπε ότι τα υδατοδρόμια στις λίμνες είναι έργα μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη των ευρύτερων περιοχών αλλά και της διασύνδεσης των παραλίμνιων δήμων με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Έχουμε στόχο, είπε, να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μεταφορών με υδροπλάνα, πάντα μέσα στα πλαίσια της σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης αλλά και τις εφαρμοστέες νομικές απαιτήσεις για το περιβάλλον.

www.defence-point.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου