Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Ο Σαμαράς στηρίζει τη δημιουργία πίστας Formula 1 στη Δραπετσώνα


FD945BC5E92F2DF51DC1AE2E9DE5AAC0Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής έλαβε από τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά επιστολή στήριξης στην προσπάθεια που γίνεται να δημιουργηθεί σ' αυτή την υποβαθμισμένη περιοχή του παραλιακού μετώπου ένα θεματικό πάρκο πολλαπλών δράσεων.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: «Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ θερμά για την επιστολή σας σχετικά με την μελέτη και κατασκευή της πίστας Formula 1 (Dielpis Formula 1) στο Δήμο Δραπετσώνας. Στηρίζουμε την προσπάθειά σας, η οποία όπως μου αναφέρατε θα πραγματοποιηθεί αμιγώς με ιδιωτικά κεφάλαια. Αναγνωρίζω τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα τέτοιο έργο τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία θέσεων εργασίας όσο και γενικότερα για την Ελλάδα με την προβολή της αλλά και την προσέλκυση νέου τουριστικού κοινού. Αναμένουμε τη σχετική μελέτη προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ώστε να προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία».
Όπως πιθανόν ήδη γνωρίζετε το Dielpis Formula 1 είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση του αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου. Αφορά την παραλία που εκτείνεται από το λιμάνι του Πειραιά ως τη Δραπετσώνα και εκεί προβλέπεται να δημιουργηθούν υποδομές, όπως ξενοδοχεία, μαρίνα, μουσεία, εμπορικά κέντρα και στους δρόμους του πάρκου έχει μελετηθεί μια διαδρομή που θα μπορεί μια φορά το χρόνο να φιλοξενεί αγώνα F1. Εξ' όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τη διοικούσα αρχή του σπορ στο ανώτατο επίπεδο και έχει ανάψει το πράσινο φως για την Δραπετσώνα.
Αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα ν' ανακοινωθεί και το επενδυτικό σχήμα που θ' αναλάβει αυτή την ελκυστική επένδυση.
Από την πλευρά του δήμου έχει ήδη διασφαλιστεί ένας σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας για τους δημότες Δραπετσώνας – Κερατσινίου.
(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου