Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

''Ποιος κυβερνάει αυτόν το τόπο; " .........πάλι;

O Alex Rondos προτείνει αποστρατικοποίηση και οικονομική συνεκμετάλλευση του Αιγαίου


Μείζον πολιτικό ζήτημα για το πρωθυπουργό πρoκύπτει από τις δηλώσεις του Alex Rondos στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet περί αφοπλισμού της Ελλάδας και οικονομικής συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου από κοινού με τη Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο εξ απορρήτων συμβούλος του Γ. Παπανδρέου που έχει αποκτήσει την ιδιότητα του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αφοπλιστεί μετά την άρση του casus belli και την απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από τη Κύπρο ενώ το Αιγαίο θα πρέπει να μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά, χαρακτηρίζοντας τους κανονισμούς της βίζας “ανόητους”. Ουσιαστικά οι απόψεις του Rondos  ταυτίζονται με εκείνες του υπερδραστήριου επιχειρηματία και προέδρου του ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Εkrem Demirtas, γνωστού και για την εκστρατεία συλλογής υπογραφών “να μην πετάνε μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο”.  O Rondos απέκλεισε μάλιστα κατηγορηματικά οποιαδήποτε πιθανότητα θερμού επεισοδίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ερχόμενος έτσι σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη χθεσινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.
Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του Rondos στο υπουργείο Εξωτερικών επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου (1999-2004) είχε προκαλέσει θύελλα υπόγειων αντιδράσεων από τους διπλωμάτες, αλλά και τη δημόσια έκρηξη του -νυν αντιπροέδρου- Θεόδωρου Πάγκαλου, καθώς ήταν μεταξύ εκείνων που “φωτογράφισε” ο πρώην υπουργός, όταν έκανε λόγο για στελέχη που κινούνται στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας και μιλάνε μόνο αγγλικά. Ποιος είναι όμως ο μυστηριώδης σύμβουλος του πρωθυπουργού;
Ο Rondos υποστηρίζει με υπερηφάνεια ότι ήταν ο αρχιτέκτονας της αλλαγής πολιτικής της Ελλάδας στο Γιουγκοσλαβικό και ότι συνέβαλε στην πτώση του Slobodan Milosevic. Λέγεται πως ήταν ο πρώτος που συναντήθηκε με τον Vojislav Kostunica, όταν ανέλαβε την προεδρία της Γιουγκοσλαβίας το 2000, ενώ ιδιαίτερα στενές σχέσεις είχε και με τον δολοφονηθέντα πρωθυπουργό της Σερβίας Zoran Djindjic.
Παραιτήθηκε μετά την εκλογική ήττα του Γ. Παπανδρέoυ το 2004 αλλά εμφανίστηκε ξανά στις 21 Απριλίου ως φανατικός υπέρμαχος του ανθελληνικού Σχεδίου Ανάν, υπογράφοντας ένα άρθρο με το τίτλο “Cyprus: The price of rejection” για τη ΜΚΟ Οpen Democracy, χρηματοδοτούμενη από τον γνωστό George Soros, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “ο αληθινός πατριωτισμός βασίζεται στο συμβιβασμό”… (http://www.opendemocracy.net/democracy-europefuture/article_1861.jsp).
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2004 συνυπογράφει ανοικτή επιστολή-καταγγελία προς τους ηγέτες της Ευρωπαικής Ενωσης και των ΗΠΑ όπου εκφράζεται η έντονη ανησυχία για τη πορεία “εκδημοκρατισμού” και τη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, στο πλαίσιο του γνωστού Project for the New American Century, προπύργιο των νεοσυντηρητικών που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής του George Bush του νεότερου (http://www.newamericancentury.org/russia-20040928.htm).
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2005 o εκπρόσωπος του State Department ερωτάται κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων εαν ο Alex Rondos εργάζεται ακόμα για την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας:
QUESTION: And one more question on USA. Mr. Alex Rondos was seen yesterday at the UN, accompanying Under Secretary Nicholas Burns and Assistant Secretary –
MR. ERELI: Mr. who?
QUESTION: Alex Rondos, R-o-n-d-o-s, was seen yesterday at the UN accompanying the Under Secretary Nicholas Burns and Assistant Secretary Daniel Fried prior to the meeting with the Greek Foreign Minister. I’m wondering under which capacity Mr. Alex Rondos is doing that and if he’s still working for your government in any section of the U.S. Embassy in Athens, Greece?
MR. ERELI: I don’t know who this individual is and I don’t know if he was in any way involved in these meetings.
QUESTION: But can you take this question because –
MR. ERELI: I’ll take this question if — I’ll see what I can get for you on it.
QUESTION: Because in the past, there was a lot of discussion about this person in this briefing, and so I would like you to take this question, to look into that.
MR. ERELI: I’ll see if Mr. Rondos was there and was involved.
QUESTION: Okay. Thank you.
(http://www.america.gov/st/washfile-english/2005/September/20050919174819xrsmada1.896304e-02.html)
Έκτοτε το ενδιαφέρον του Rondos μεταφέρθηκε στην κρίσιμη για τις ενεργειακές οδούς περιοχή του Καυκάσου, και άρχισε να απασχολείται ως σύμβουλος της κυβέρνησης της Γεωργίας και συγκεκριμένα του προέδρου της Mikheil Saakashvili. Μάλιστα, στις 8 Μαίου 2008 στην International Herald Tribune, προβλέπει και δικαιολογεί ένα πιθανό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας-Γεωργίας, καλώντας τη Δύση να παρέμβει υπέρ της Τιφλίδας με τίμημα την απώλεια επιρροής στις χώρες του Καυκάσου της Κασπίας και πέραν αυτών, αν δεν το πράξει. Όπως αναγνώρισε και ο πρώην πρέσβης του Ισραήλ στη Μόσχα και κορυφαίος Ισραηλινός ειδικός σε θέματα Ευρασίας Zvi Magen (Jerusalem Post, 10/08/2008) “κατά κάποιο τρόπο, Saakasvili παγιδεύτηκε από τις ευρύτερες δυνάμεις στο παιχνίδι”.
Έτσι μετά τις επιτυχημένες “συμβουλές” του που οδήγησαν τη Γεωργία στην απώλεια των μισών της εδαφών, ο Αlex Rondos επιστρέφει συμμετέχοντας ενεργά στη χάραξη και στην εξωθεσμική άσκηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα ταραγμένα Βαλκάνια, που δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά πλήρη ευθυγράμμιση στις επιταγές της Ουάσινγκτον. Εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει αναλάβει αποστολές μυστικής διπλωματίας για λογαριασμό του πρωθυπουργού σε Σερβία, Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία.

από το strategy reports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου