Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ανταρσία ξεκίνησε ο Κουρουμπλής στο ΠΑΣΟΚ



Οι πιέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και η αποτυχία να συναινέσει με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, αποτελούν τους βασικούς λόγους που ωθούν τον πρωθυπουργό κ. Γ. Α. Παπανδρέου να μελετά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Η αιφνίδια απόφαση αργά χθες το βράδυ των βουλευτών, με βασικό παρακινητή τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, να στείλουν ανοιχτή επιστολή στον κ. Παπανδρέου, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο επιτελείο του πρωθυπουργού.


Οι βουλευτές κατέληξαν στην απόφαση όταν διαπίστωσαν ότι οι εξαγγελθείσες από την αρχή της εβδομάδας συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος συνεχώς αναβάλλονταν με αποκορύφωμα την είδηση για αναχώρηση του κ. Παπανδρέου για Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ.

Αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση όχι μόνο των βουλευτών που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και των προεδρικών βουλευτών.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι βουλευτές θα ζητήσουν να μην κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τη μορφή του ενός άρθρου αλλά με επιμέρους άρθρα, ώστε να έχουν την ευκαιρία να καταψηφίσουν ορισμένα από αυτά, ακόμη και στην περίπτωση που απειληθούν με διαγραφή.

Η κατάσταση στην Κ.Ο. του κόμματος είναι έκρυθμη.

Μετά τα συνεχή κρούσματα επιθέσεων από πλευράς πολιτών σε βουλευτές, ολοένα και πληθαίνουν εκείνοι που δεν διστάζουν να παραδεχθούν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι είναι ανάγκη να επαναβεβαιώσουν μέσα από μια εκλογική διαδικασία την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο.

Έτσι, πιστεύουν ότι ο ανασχηματισμός που βρίσκεται προ των πυλών δεν θα αλλάξει ουσιαστικά το κλίμα για την κυβέρνηση.

Οι εκλογές λοιπόν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων και -σύμφωνα με πληροφορίες- το κυβερνητικό επιτελείο αν δεχόταν μία ευθεία πρόκληση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Παπανδρέου θα «σήκωνε το γάντι».

Τέλος, η απειλή για εκλογές από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται ότι έχει «αδυνατίσει» και δεν αποτελεί πλέον τον ισχυρό μοχλό πίεσης του παρελθόντος.
newsbomb


Και ο Άγιος φοβέρα θέλει τελικά.... είδαν πως ο κόσμος εννοεί τις απειλές για κρεμάλες και λερώσαν τα σωβρακάκια τους.....

Ότι και να κάνουν πια η ιστορία τους έχει κρίνει. Ίσως ο μόνος που μπορεί να δικαιολογηθεί να είναι ο Κουρουμπλής, γιατί δεν έβλεπε τι υπέγραφε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου