Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Όλη η Αθήνα πρέπει να κατέβει στην Κερατέα

ΕΚΤΑΚΤΟ : Όλοι τώρα στην Κερατέα-όσοι μπορούμε να ενισχύσουμε τα μπλόκα


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη
γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας!
Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.
Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο.
Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.
Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.
Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες…
Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο.
Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας.
Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας.
Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας.
Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού
ΕκτύπωσηΑπό:Peramatozoa


Αυτοί, που δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά για την οποία τους πληρώνει ο Ελληνικός Λαός , μπορούν πανεύκολα, αγόγγιστα και με σθένος να βασανίζουν τον ίδιο  αυτό Λαό, να τον βρίζουν σε κάθε ευκαιρία, να τον χτυπούν , να τον προσβάλλουν, ακόμα και να τον σκοτώνουν, προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντα του κάθε νεο-τσιφλικά και νεο-κοτζαμπάση. Ιδού πως κάνουν την δουλειά για την οποία τους πληρώνει αυτός ο ίδιος Λαός που κυνηγάνε και ταλαιπωρούν.....

Να τι λέει το Deffence Net:

Ελλειπή μέτρα φύλαξης και ... τα πουλάκια πέταξαν από τον Κορυδαλλό!
29-03-2011 19:13:11
Η σημερινή απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, αναδεικνύει τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών. Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και ενώ λεφτά υπάρχουν (βλ. 4 εκατ. ευρώ για αναστήλωση Τζαμιού) η κυβέρνηση δεν έχει σχεδόν καθόλου μεριμνήσει για την ενίσχυση της ασφάλειας των φυλακών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το Δελτίο Τύπου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) από το 2008 δεν έχει αγοραστεί τίποτα απολύτως για την ασφάλεια των φυλακών, δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας Φρουρός.
Αντιθέτως η νυχτερινή βάρδια έχει μειωθεί κατά 30% και πλέον σύμφωνα με τις, δεσμευτικές ως προς την εφαρμογή τους, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Σήμερα σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμός φύλλου 273 21/02/2011) στην Φρουρά του Κορυδαλλού θα πρέπει να εργάζονται τριάντα τρία (33) άτομα συνολικά.
Πιο συγκεκριμένα είκοσι δύο (22) υπάλληλοι σε φρουρήσεις  νοσοκομείων και μόλις έντεκα (11) θα έπρεπε να είναι στην Φρουρά του Κορυδαλλού. Επισημαίνεται ότι η Φρουρά Κορυδαλλού έχει συνολικά είκοσι έξι (26) πόστα φρούρησης, με αποτέλεσμα με βάση τα παραπάνω δεδομένα τα δεκαπέντε από αυτά θα έπρεπε σήμερα να είναι κλειστά.
Επιπλέον σημειώνεται ότι μία από τις πέντε σκοπιές του ψυχιατρείου ήταν μη επανδρωμένη, καθώς δεν επαρκούν οι πιστώσεις για την αποζημίωση των κομμένων ρεπό και της νυχτερινής βάρδιας.
Το μόνο υλικό που αγοράστηκε πρόσφατα για τις Φρουρές των Φυλακών ήταν ένας αριθμός ασυρμάτων ώστε τουλάχιστον οι σκοπιές να έχουνε ασύρματη επικοινωνία. Και αυτό όμως τελικά πραγματοποιήθηκε με χρήματα από το ταμείο της Ομοσπονδίας.
Όσον αφορά τα λοιπά υλικά που χρειάζονται οι φύλακες για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους όπως σύγχρονα  αλεξίσφαιρα γιλέκα, σύγχρονο ατομικό οπλισμό, στολές αυτά έχουν καταντήσει να αποτελούν μέρος των δαπανών οι ίδιοι οι φύλακες που κάνουν, των οποίων όμως ο μισθός περικόπηκε πρόσφατα κατά 20%.
Και ενώ τα παραπάνω προβλήματα υπάρχουν και αυξάνονται, θέτοντας τη ζωή των πολιτών σε κίνδυνο με τους φυλακισμένους να μπορούν να φεύγουν από τις φυλακές λόγω των παραπάνω αδυναμιών το υπουργείο Δικαιοσύνης ασχολείται με τις προφυλακίσεις, τις αποφυλακίσεις και το νομοσχέδιο για την «εχθροπάθεια».
Για την ιστορία πρόσφατα στο Ναύπλιο, αλλοδαποί διαρρήκτες (κυρίως γεωργιανής και πακιστανικής καταγωγής) κάτοικοι Αθηνών, που ήρθαν με τα ΚΤΕΛ και πιάστηκαν επ' αυτοφώρω, χάρη στο νέο νόμο του υπουργού Χ. Καστανίδη γλίτωσαν την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) και φυσικά δεν παρουσιάστηκαν να πληρώσουν την εγγύηση στην ορισθείσα προθεσμία και μην τους είδατε. Που ξέρετε ίσως να ανοίγουν το σπίτι σας αυτή τη στιγμή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου