Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011

PRAVDA: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


img_606x341_0707-turkey-syria-crackdown     Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, στις 9 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός επέδωσε ουσιαστικά τελεσίγραφο προς τη Συρία.    Η Τουρκία ζήτησε, να σταματήσει η Συρία αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων κατά των αμάχων.   Η Άγκυρα ζήτησε επίσης να καθορίσει η Συρία την ημερομηνία για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές.  Αν η Συρία δεν ακούσει τις συστάσεις της Τουρκίας, η Άγκυρα θα κηρύξει τον πρόεδρο της Συρίας παράνομο, όπως ήδη συνέβη με τον Καντάφι της Λιβύης.
 Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι υπάρχουν εννέα τουρκικά μαχητικά που επιχειρούν με την «συμμαχία» κατά της Λιβύης.  Έτσι, μπορεί κανείς να πει ότι η Τουρκία έχει δώσει την τελευταία προειδοποίηση προς την Συρία.  Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε την δύσκολη αποστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.
 Ωστόσο, αξιωματούχοι της Συρίας δήλωσαν ότι στο τελεσίγραφο Νταβούτογλου δώθηκε απάντηση κατά την οποία ο λόγος του προέδρου της Συρίας δεν ήταν καθόλου διπλωματικός.  Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν αργότερα, ότι ο Άσαντ ορίζεται την πρόθεσή του να συνεχίσει τον αγώνα κατά των ενόπλων μαχητών.
 Τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ΝΑΤΟ  θα παρεμβει στη Συρία, εάν η χώρα συνέχισει την καταστολή εναντίον του πληθυσμού. Σύμφωνα με την Hurriyet, έγινε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο εθνικής αμύνης της Τουρκίας μία ημέρα πριν από την αναχώρηση Νταβούτογλου για την Δαμασκό.  Οι αξιωματούχοι συζήτησαν για όλα τα μέτρα (οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά) που θα μπορούσαν ενδεχομένως να ληφθούν κατά της Συρίας.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πράβδα, η Τουρκία έχει κάνει πολλά για να υποκινήσει τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.  Τουλάχιστον 40 τοις εκατό των «ειρηνικών διαδηλωτών"  που αφοπλίστηκαν από κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας, έφθασε στη χώρα από την Τουρκία. Αξιωματούχοι του συριακού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν την άνοιξη του τρέχοντος έτους, ότι η Τουρκία είχε εμπλακεί στην κρίση της Συρίας «πολύ σοβαρά».
  Σύμφωνα και πάλι με την Πράβδα, το κίνημα των ανταρτών της Συρίας ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη με την βοήθεια του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν.  Αυτό αποτελεί πολύ σοβαρή κατηγορία από πλευράς των Ρώσων.  Ήδη εν τω μεταξύ, ο ΟΗΕ προειδοποίησε την Συρία για τις σοβαρές συνέπιες που θα αντιμετωπίσει.  Ο Μπασάρ Ασαντ, γνωρίζει πολύ καλά το γεγονός, ότι η Δύση ΤΟΝ έχει «θάψει» ήδη.
 Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία.  Αυτή είναι μια παράξενη δήλωση για την Άγκυρα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το ζήτημα των εθνικών μειονοτήτων στην Τουρκία παραμένει μια ανοικτή πληγή.  Παρ 'όλα αυτά, η Τουρκία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει την κρίση στη Συρία για να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση.  Αν κρίνουμε από την αντίδραση της Δαμασκού στην ανακοίνωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από τον Αύγουστο, η Συρία είναι έτοιμη να σηκώσει το γάντι που πέταξε η Δύση και η Τουρκία.
  Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας δεν ήταν ποτέ απλές. Η Τουρκία δεν έχει ως στόχο να καταστρέψει τη Συρία, φυσικά, αλλά θέλει να την αποδυναμώσει όσο το δυνατόν περισσότερο και μάλιστα με την έγκριση της Δύσης.  Η Τουρκία ελέγχει τις πηγές των μεγάλων ποταμών της περιοχής - Ευφράτη και του Τίγρη – που είναι οι αρτηρίες του νερού για τη Συρία και το Ιράκ.
 Η Τουρκία άρχισε να εκμεταλλεύεται τους υδάτινους πόρους της περιοχής, πολύ ενεργά στο τέλος της δεκαετίας του 1980.  Η Τουρκία ενέκρινε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων της επικράτειάς της κατά 1,7 εκατ.  Εκτάρια.  Έκτισε σειρά φραγμάτων και η απόφαση αυτή προκάλεσε σοβαρές διπλωματικές συγκρούσεις με τη Συρία και το Ιράκ.
 Η Τουρκία έχει πολλά άλλα συμφέροντα στην περιοχή, και χάρη στους χαμηλούς της φόρους (σε αντίθεση με την ανεξήγητη και αυτοκαταστροφική θέση της Ελλάδας που επιβάλει παράλογα υψηλούς φόρους) πέτυχε τα τελευταία χρόνια μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη. Θεωρεί τον εαυτό της περιφερειακή υπερδύναμη που θέλει να επανακαταλάβει τα αραβικά εδάφη που κάποτε κατείχε και γιατί όχι και τα ευρωπαϊκά.
Αυτό αποτελεί και το δόγμα Νταβούτογλου και αυτό βέβαια είναι που θα αποτελέσει και το αίτιο του διαμελισμού της.

Από Liako.gr 


Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο;

Share
Ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από άρματα μάχης εισέβαλε σήμερα σε πολλές περιοχές της επαρχίας Χομς στην κεντρική Συρία, κυρίως στη Χούλα όπου ακούσθηκαν πυρά, δήλωσαν σύροι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης κατοικημένη περιοχή στη Λατάκεια, την σουνιτική πόλη όπου έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτει το Panarmenian Net, στις 12 Αυγούστου, η Τουρκία επιστράτευσε  εφέδρους, τους οποίους στη συνέχεια απέστειλε στα σύνορά της με τη Συρία, όπου κατά τα φαινόμενα αναμένονται συγκρούσεις.
Η τουρκική εφημερίδα Zaman δημοσίευσε σχόλιο κυβερνητικού στελέχους, που είπε ότι σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης, ένα τεράστιο κύμα Σύριων προσφύγων θα κατευθυνθεί προς τη Τουρκία.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ήδη έχουν μπει στη χώρα 7.239 πρόσφυγες.
Την ίδια μέρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία.
Εν τω μεταξύ, στον ιστότοπο της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν, φιλοξενείται δήλωση Ιρανού αξιωματούχου, σύμφωνα με την οποία, αν η Αμερική και η Τουρκία ξεκινήσουν πόλεμο στη Συρία, το ιρακινό Κουρδιστάν θα μετατραπεί σε ένα νέο Αφγανιστάν.
Συμπλήρωσε μάλιστα, πως αν οι Τούρκοι εισβάλλουν στη Συρία, το Ιράν θα τους κηρύξει πόλεμο.
Λίγο αργότερα, τα σχόλια αυτά αφαιρέθηκαν από τον συγκεκριμένο ιστότοπο.
S.A.


Από Antinews 


Σκηνικό προβοκάτσιας στο Αιγαίο στήνει η Άγκυρα εν όψει γεωτρήσεων

Σκηνικό έντασης και κλίμα προβοκάτσιας στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο εν όψει και της 1ης Οκτωβρίου οπότε το θερμόμετρο στις σχέσεις των δύο χωρών αναμένεται να εκτιναχθεί λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ (όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας στο defencenet.gr για μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο): Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν 116 φορές τα τουρκικά μαχητικά.

Σύμφωνα με την Άγκυρα μεταξύ 2 Ιουνίου και 11 Αυγούστου, τα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν 63 φορές τα τουρκικά μαχητικά στην περιοχή της Χίου, 35 φορές στη Μυτιλήνη.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι "τα ελληνιά μαχητικά παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο Αιγαίο και Μεσογείου σε 20 περιπτώσεις στην περιοχή της Χίου και 14 φορές στην περιοχή της Λέσβου"!
Τι σημαίνουν όλα αυτά τα πρωτοφανή ψεύδη (το defencenet.gr γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν ούτε για αστείο τέτοιες παραβιάσεις. Οι "παρενοχλήσεις" είναι οι αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών από ελληνικά) και γιατί τώρα χρησιμοποιούνται από την Τουρκία; Σημαίνουν ότι δημιουργείται κλίμα. Κλίμα σύγκρουσης. Ψυχολογική προετοιμασία για προβοκάτσια τύπου "Βαριοπούλας".
Είναι η κλασική συνταγή που έχει επαναληφθεί τότσες φορές ανά τους αιώνες. Ακόμα και ο Χίτλερ για να επιτεθεί στην Πολωνία σκηνοθέτησε συνοριακό επεισόδιιο για να του δώσει τη νομιμοποίηση εισβολής.
Και πλέον στην ατζέντα, για πρώτη φορά η Άγκυρα περιλαμβάνει και "παρενοχλήσεις μαχητικών της τουρκικής Αεροπορίας στην Μεσόγειο"!

DEFENCENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου