Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Τα κρυμμένα μυστικά του Τσούτσουρα
Πριν από αρκετά χρόνια, το 1996, την Κυριακή 12 Μαϊου, εμφανίσθηκε ένα δημοσίευμα στην εφημ. 'ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ' με τίτλο: Οι "Κυνηγοί" της μούμιας του Μίνωα. Τι κρύβουν τα νότια παράλια της Κρήτης και το ξαφνικό ενδιαφέρον του Ντένικεν;

Το άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Κόκκορης αναφέρεται σε μια επίσκεψη του Ντένικεν στην Κρήτη με επίκεντρο το χωριό Τσούτσουρος, στο οποίο γίνονται απίστευτες περιγραφές.

Επειδή έχω σκανάρει το άρθρο, αλλά δεν μπορώ να το στείλω με μορφή εικόνας, το αντιγράφω:
Περίεργα πράγματα. Και ακατανόητα. Εξαιρετικά δύσκολο να τα προσεγγίσει η κοινή λογική. Μοιάζουν περισσότερο με καλοδουλεμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Κανένας δεν είναι σε θέση να ξεδιαλύνει τα πραγματικά περιστατικά μέσα από ένα περίπλοκο κουβάρι αφηγήσεων, φημών και μυθοπλασιών, όπου εμπλέκονται και ζητήματα μεταφυσικής. Απόπειρα κατάδυσης λοιπόν σε μια ερεβώδη ιστορία, που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, χωρίς ωστόσ να έχει βγει επίσημα ποτέ προς τα έξω:

Νότια παράλια της Κρήτης. Κάπου κοντά στο χωριουδάκι Τσούτσουρος. Σε μια απόσταση γύρω στα 80 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Σε μια περιοχή που υπάρχουν ορισμένα μεγάλα βουνά. Οταν ο ήλιος του μεσημεριού αρχίζει να γέρνει και κοιτάζει κάποιος από μια συγκερίμένη οπτική γωνία, μπορεί να διακρίνει στα βουνά, ασυνήθιστα σχήματα. Κεφαλές λεόντων, ανθρώπινες μορφές και πυραμιδοειδείς απεικονίσεις.

ΜΙΝΩΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΑΩ
Κάτω από αυτά τα έγκατα της γης κρύβεται ένας λαβυρινθώδης κόσμος. Κάπου στο κέντρο του είναι ο μεγάλος τάφος του μυθικού "κοσμοκράτορα Μίνωα". Πλάι του υπάρχουν ταριχευμένοι και άλλοι βασιλείς εκείνης της περιόδου κατ'αντιστοιχία των φαραωνικών πυραμίδων της Αιγύπτου. Στην είσοδο βρίσκεται μια τεράστια κληματαριά. Φτιαγμένη από χρυσάφι. Με χρυσό είναι επίσης φτιαγμένα τα τσαμπιά των σταφυλιών που κρέμονται απ'αυτήν.

Γύρω-γύρω έχουν φιλοτεχνηθεί χρυσά πουλιά με πάμπολλα διαμάντια. Ομως, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Αλλωστε, οι θρύλοι δεν υποκύπτουν σε περιορισμούς. Στα σπλάχνα της ίδιας αυτής γης, βρίσκονται θαμμένα τα μεγαλύτερα μυστικά της ανθρωπότητας. Δείγματα ενός ανώτερου πολιτισμού που προυπήρχε στα βάθη των αιώνων. Οι επιγραφές σε είδη γραμμικών γραφών είναι πολλές. Το ίδιο και οι αναπαραστάσεις. Γίνεται μάλιστα λόγος και για ύπαρξη διαστημοπλοίων της εποχής. Οποιος καταφέρει να ερμηνεύσει τις γραφές θα γίνει κτήτορας επτασφράγιστων μυστικών, που ξεκινούν από την "απόλυτη πολεμική μηχανή" και τις δυνατότητες των εγκεφαλικών λειτουργιών και φτάνουν μέχρι το ελιξήριο της ζωής και τον "διαπλανητικό πολιτισμό"!

Οπως είναι φυσικό, όποιοι γίνονται δέκτες όλων αυτών των αφηγήσεων, η πρώτη αντίδρασή τους, είναι το ειρωνικό μειδίαμα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις αναφορές, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης, έχει ήδη δώσει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και τελεί υπό τη συνεχή έρευνα των αρμοδίων επιστημόνων και την άμεση εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού.

Ξαφνικά όμως γι αυτήν την "τρελή ιστορία" έδειξε ενδιαφέρον και ο διάσημος ερευνητής και πατριάρχης της θεωρίας των εξωγήινων επισκέψεων Εριχ φον Ντένικεν. Πρόσφατα μάλιστα ήρθε στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά ταξίδεψε στην επίμαχη περιοχή της Κρήτης. Σε αποκλειστική συνέντευξή του, που έδωσε στο ειδικό περιοδικό "Τρίτο Μάτι", ο Ντένικεν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι του χρόνου θα ξανάρθει στην Ελλάδα για έρευνες μαζί με συνεργάτες του και ένα μέρος του εξοπλισμού του. Ομως το "Τρίο Μάτι" προχωρά ακόμη περισσότερο και σημειώνει επί λέξει τα ακόλουθα:Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για τον Ελληνισμό γενικότερα. Πολλοί ερευνητές και άνθρωποι του πνεύματος, σε όλον τον κόσμο, έχουν εκδηλώσει ένα ενδιαφέρον που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ενδιαφέρον αυτό συνδέεται με διάφορα "μυστικά", που υποτίθεται ότι υπάρχουν στον ελληνικό χώρο, τα οποία σχετίζονται με αρχαίες τεχνολογίες, με μυθολογικές παραδόσεις αλλά και με την ειδική γεωδετική θέση του τόπου.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους αναζητητές δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Εριχ φον Ντένικεν. Οι πληροφορίες μας λένε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Κρήτη για να ερευνήσει κάποιο από αυτά τα "μυστικά". Υπάρχει μια περιοχή στη Νότιο Κρήτη όπου υποτίθεται ότι "κάτι" βρίσκεται θαμμένο εκεί, από την αρχαιότητα!! Ενας από τους λόγους της επίσκεψης του φον Ντένικεν στη μεγαλόνησο, είναι να ερευνήσει τη συγκεκριμένη τοποθεσία αυτού του "μυστικού"...Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το ότι γι αυτό το θέμα έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον και οι ...ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Τι συμβαίνει στη Νότιο Κρήτη; Ας ελπίσουμε ότι ο δαιμόνιος κύριος φον Ντένικεν θα θελήσει να μας το αποκαλύψει στο επόμενο βιβλίο του.

Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα "φωτογραφίζει" την αρχική ιστορία που προαναφέρθηκε, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες. Κατά τα άλλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα "αυτοδίδακτων ερευνητών" που υποστηρίζει ότι έχει βρει τη δίοδο που μπορεί να οδηγήσει στο μεγάλο τάφο του "κοσμοκράτορα". Η ομάδα αυτή απευθύνεται επί χρόνια σε σημαντικούς παράγοντες της επιστημονικής, αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου, χωρίς όμως να βρεί κάποια ανταπόκριση. Η ίδια αυτή ομάδα μιλά για αρχαιολογικά ευρήματα, που όταν έρθουν στο φως θα είναι πολύ πιο σημαντικά από την ...Ακρόπολη!!!

Ο δήμαρχος του Αρκαλοχωρίου Κρήτης (που βρίσκεται κοντά στο χωριό Τσούτσουρος) κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, λέει: "Είναι αλήθεια ότι ακούγονται πολλά. Οι μύθοι και οι θρύλοι είναι ευχάριστοι στα αυτιά, γι αυτό και διαδίδονται εύκολα. Πέρα όμως και ανεξάρτητα από όσα ακούγονται, η ευρύτερη περιοχή έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Απ'ότι γνωρίζω υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν διασυνδέσεις του Μινωϊκού με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Ευρήματα που χρονολογούνται σε πάνω από 2.000 χρόνια προ Χριστού. Παλαιότερα, σε μια σπηλιά στον Τσούτσουρο, είχαν βρεθεί αρχαία αντικείμενα. Ολα αυτά είναι σε γνώση των αρχαιολόγων και του υπουργείου Πολιτισμού".

Εκείνο που παραμένει ακόμη άγνωστο είναι αν τελικά όλη αυτή η "τρελή ιστορία της Κρήτης" θα αποτελέσει το έναυσμα για να γραφεί "ένα ακόμη συναρπαστικό παραμύθι" από τον κ. Ντένικεν.

Αυτά το 1996, πριν από 7 χρόνια. Το 2000 κυκλοφόρησε στη χώρα μας το βιβλίο του κ. Ντένικεν "Στο όνομα του Δία", ένα ανούσιο με πολλά λάθη βιβλίο, όπου ο κύριος ερευνητής μιλά για την Μινωϊκή Κρήτη, αλλά δεν γράφει λέξη για το μυστηριώδες χωριό Τσούτσουρο...
Τώρα βλέπουμε αρκετά αόριστα περί μυστικών στρατιωτικών βάσεων, πειραμάτων κλπ. Φίλοι μου, όπως όλα τα μυστήρια, έτσι κι αυτό έχει τις σωστές δόσεις ασάφειας, υπαινιγμών, φημών και βέβαια ότι χρειάζεται για να φουντώσει η φαντασία (μήπως κι η προσδοκία μας;) μέσα μας...

Ορισμένα ερωτήματα που παραπέμπουν σε περαιτέρω έρευνα:

1. Τι ακριβώς είναι σε γνώση του Υπουργείου Πολιτισμού;

2. Εχει γίνει έκτοτε κάποια επιστημονική ανακοίνωση;

3. Τι ακριβώς γνωρίζουν οι κάτοικοι ή οι αρχές της περιοχής;

4. Υπάρχει ακόμη αυτή η ομάδα που ισχυρίζεται ότι έχει βρει τα σημαντικά ευρήματα;

5. Εχει γραφτεί από τότε κάτι πάνω στο θέμα;

6. Οι πολιτικοί του νησιού γνωρίζουν κάτι σχετικό; Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστή για την αγάπη της στο νησί και το ιστορικό του παρελθόν. Εχει γνώση του συγκεκριμένου χώρου και των μυστηρίων του;

Δε θέλω να σας κουράσω άλλο. Ελπίζω να σας έδωσα κάποια στοιχεία για περισσότερη ανάλυση και έρευνα.
Από : Λόγιος Ἑρμῆς

8 σχόλια:

 1. Μην σας εκπλήξει αν βρεθεί αρχαία τεχνολογία στον Τσούτσουρα...
  Θα ήθελα να σας εξιστορήσω ένα περίεργο γεγονός που συνέβη πολύ μακριά απ' την Κρήτη... στο Μόντρεαλ του Καναδά.
  Γράφοντας ορισμένα πράγματα για τον Τσούτσουρα στο YouTube η αδελφή μου ανέφερε κάποιον κύριο που ισχυρίζεται ότι μπαίνοντας σε κάποιο άνοιγμα του Βουνού είδε πολλά περίεργα που δεν μπορούσε να τα εξηγήσει, όπως δυο σαρκοφάγους, κάποιο χρυσό "καράβι" όπως και "πουλιά" που μιλούσαν μεταξύ τους, και διάφορα τέτοια παράξενα... Θα πρέπει να τα γνωρίζετε βέβαια...
  Μίλησε και για τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, οι οποίοι φόρτωσαν έξι φορτηγά με πανάρχαια ευρήματα το 1953 περίπου, και τα μετέφεραν στην Αμερική... δεν ξέρω κατά πόσον είναι αληθινές αυτές οι ιστορίες, αλλά ως εδώ καλά...
  Το φοβερό της υπόθεσης είναι η απάντηση που πήρε η αδελφή μου από κάποιον ανώνυμο, ο οποίος μας έβαλε σε σκέψη... τα λόγια του ήταν ακριβώς αυτά:
  (Που το ξέρεις, και πόσα ξέρεις... Ήμουν κρυπτογράφος στον Αμερικανικό στρατό την εποχή εκείνη και υπηρετούσα στην Κρήτη, πόσα γνωρίζεις περί αυτού;)

  Η αδελφή μου φοβήθηκε και απάντησε ότι πάρα πολλοί Έλληνες το γνωρίζουν, δεν είναι κάποιο μυστικό που το γνωρίζει μόνον αυτή!!

  Θα ήθελα την γνώμη σας περί αυτού, κι αν θέλετε απόδειξη για την απάντησή του, ευχαρίστως να την αναρτήσω στο Blog μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι φίλε μου θα ήθελα να μάθω περισσότερα. Αν έχεις στοιχεία καλό είναι να μαθαίνουν όλοι οι Έλληνες σιγά σιγα και να πάψουμε να φαινόμαστε εμείς σαν τρελοί στις παρέες και στο internet.
   Σε παρακαλώ να δημοσιεύσεις τις εμπειρίες σου ...

   Διαγραφή
 2. αν μιλας για την τρυπα που υπαρχει στο τσουτσουρα υπαρχει ενα μικρο θεμα εκει παιδια
  1 για να μπεις πρεπει να εισαστε τουλαχιστον 4 ατομα 2 εξω και 2 μεσα.το γιατι αλλη φορα
  2 πρεπει να εχεις υπομονη και τολμη γιατι πολλοι απλα θα δεις πολυ βαθεια στη σπηλια πραγματα τα οποια ειναι ξεχασμενα και πολλοι απλα δεν πρεπει να βγουν παρα εξω
  3 οτι και να ακουσεις πρεπει να μεινεις πιστος σε εσενα οτι και να δεις ακομα και το σκυλο......πρεπει να εισαι προσεκτικος......αρκετα ο σκυλος δε δαγκωνει......
  4 να εχεις λιγο αλατι στη δεξια τσεπι και 33 κομπους σκοινι στο αλλο....
  αν θελεις κατι παραπανο μπορω να σου πω οτι εκει θα βρεις και ουρανιο και αλλα πολλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. λοιπον με ολα αυτα που μαθαινω....οτι πηραν οι αμερικανοι τα ευρηματα απο το σπηλαιο αυτο..δεν με εκπλησει σιγουρα υπηρχαν ανταλαγματα...απ0 οτι λεει η ιστορια το 1953 λοιπον πουλαγαν καποιοι πολιτικοι(κρυφεσ συμφωνιες).....την μεταπολεμικη φτωχη ΕΛΛΑΔΑ μας!!!!!!!!!...τωρα το 2013 λοιπον ειναι περιπου το ιδιο στον οικονομικο-ενεργειακο πολεμο που ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!! ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ και πρπει να πουληθει (να φαγωθει δηλαδη)
  η ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΟ(ΓΕΡΜΑΝΙΑ)....Η....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ(ΑΜΕΡΙΚΗ)!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πηγα σημερα στον τσουτσουρο κ μιλησα με τους κατοικους της περιοχης..εμαθα απιστευτα πραγματα..αλλα δεν βρηκα κανενα ανοιχτο σπηλαιο..καμια τρυπα πουθενα..ξερει κανεις που να ψαξω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. απ οτι ξερω οι σπηλιες βρισκονται πανω στα βουνα και στο 'κεφαλι του δια' αν εχετε ακουστα στην περιοχη του τσουτσουρου οτι υπηρχε το βουτηξαν αρχαιοκαπηλοι και τα μπαζωσαν για να μν φανει οτι λειπουν αντικειμενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. στον τσουτσουρο υπηρχε ταιραστιος πολιτισμος φημες λενε οτι ηταν το εξοχικο παλατι του μινωα μεσα στη θαλασσα περιπου 100-150 μετρα απο την στερια υπαρχουν μεγαλες κολωνες και πιθανοτατα στην αρχαιοτητα να μν υπηρχε εκει θαλασσα και να 'ανεβηκε' μετα τον χειμωνα που υπαρχει λιγοστος κοσμος πανε ολοι οι αρχαικαπηλοι και βουτανε οτι βρισκουν κανεις ομως δν μιλαει ειναι ολοι ξενοι φυσικα και ειναι και αμερικανοι και αγγλοι κτλ βεβαια εμεις σαν τοσο ηλιθειοι που ειμαστε αφηνουμε να μας φευγει αυτος ο θησαυρος την πολιτιστικης κληρωνομιας μεσα απ τα χερια μας χωρις να λογαριαζουμε τιποτα κριμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Γιαννης Φουρακης σε ενα βιβλιο του γραφει πολλα σχετικα με το θεμα ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή