Οι εννιά στις δέκα πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διδύκτιο είναι ψέμματα ή μισές αλήθειες. Η καταγραφή τους βοηθάει στον έλεγχο και στο ξεσκαρτάρισμα.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Φυλαχθείτε, οι Ρώσοι ξανάρχονται!!! >Η παραφιλολογία τούς θέλει να ελέγχουν τη Μεσόγειο


Του Μάριου Ευρυβιάδη



Επαναλαμβανόμενη, η ιστορία καταντάει να είναι φάρσα, μας πληροφορεί ο Κάρλ Μάρξ. Μετά τη φάρσα, τι ακολουθεί;

Αυτό που γινόμαστε σήμερα, μάρτυρες στην Ανατολική Μεσόγειο: τους Ρώσους να ξανάρχονται! Μια φαινομενικά ανόητη παραφιλολογία αρχίζει να κατακλύζει τον δυτικό κόσμο, αρχικά, και να αναπαράγεται από νεροκουβαλητές, ετερόφωτους αναλυτές και τεμπέληδες ή ανεπαρκείς δημοσιογράφους. Η παραφιλολογία αυτή, θέλει τους Ρώσους συνεχώς να ανασυγκροτούνται και να επανέρχονται για να ελέγξουν τη Μεσόγειο (με λίγη βοήθεια από τους Κινέζους και τους Ιρανούς). Πρώτα είχαμε τη θρησκευτική μεσσιανική Ρωσία του Μεγάλου Πέτρου και των Τσάρων, που ακολούθησαν μια επεκτατική - ιμπεριαλιστική στρατηγική (18ος - 19ος αιώνας) έως να μην υπήρχαν κατακτητές και ιμπεριαλιστές πριν και μετά από αυτούς. Έναν από τους πρωτεύοντες στόχους του τσαρικού ιμπεριαλισμού ήταν τα «θερμά νερά» της Μεσογείου (σε αντίθεση με τα δικά τους παγωμένα των βορείων θαλασσών). Ακολούθησαν οι ιδεολογικά Σοβιετικοί μεσσιανιστές που ήθελαν και αυτοί να κομμουνιστικοποιήσουν, τούτη τη φορά, τη Μεσόγειο, στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Και στις μέρες μας έχουμε τους Ρώσους ως ώριμους πλέον καπιταλιστές να θέλουν να πατήσουν τη Μεσόγειο, όχι για τα θερμά της ύδατα, αλλά για τον πλούτο της - τα ζεστά της υγραέρια και το μαύρο της πετρέλαιο, και για έναν ιμπεριαλισμό του 21ου αιώνα.

Είναι πραγματικά καίριο το σημερινό ερώτημα. Τι θα κάνουν όλοι οι υπόλοιποι δυτικοί ιμπεριαλιστές - κεφαλαιοκράτες και οι τοπικοί σφογγοκωλάριοι τους χωρίς τους Ρώσους; Ας προσπαθήσουμε να παρακολουθήσουμε την επίκαιρη παραφιλολογία του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού των Ρώσων σήμερα στη Μεσόγειο. Σε πρώτο επίπεδο αυτή εμπλέκει άμεσα την Κύπρο και τη Συρία. Η τελευταία αφού αιματοκυλάται έχει προτεραιότητα.


Στη Συρία σήμερα διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος. Ο πόλεμος αυτός είναι ταυτόχρονα φυλετικός, θρησκευτικός, εθνοτικός ακόμα και ταξικός, αλλά δεν είναι πόλεμος για την υπεράσπιση ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων ούτε είναι ένας πόλεμος για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την ανατροπή ενός αιμοβόρου και αδίστακτου καθεστώτος. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο -οποιοσδήποτε δηλαδή πιστεύει τη δακρύβρεχτη προπαγάνδα των ΒΒCκαι CΝΝ κ.λπ., έχω τραπεζικά ομόλογα τραπεζών σε Κύπρο, Ελλάδα, και Ισπανία που τα διαθέτω σε απίστευτα χαμηλή τιμή για πούλημα ή για ανταλλαγή με οτιδήποτε εκτός από άλλα παράγωγα «πλούτου» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ας επικοινωνήσει μαζί μου.


Στη Συρία διεξάγεται ένας πόλεμος για τη νομή της εξουσίας και για την εξυπηρέτηση πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων που προκύπτουν από την ανατροπή του καθεστώτος, είτε με τη διατήρησή του. Το αίμα ρέει άφθονο αλλά όχι για να θρέψει τα πολιτικά δικαιώματα, τον εκδημοκρατισμό, τα δικαιώματα των γυναικών, των παιδιών, των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων. Η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, η Τουρκία, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η Αλ Κάιντα, και μαζί τους οι γνωστοί ηθικοπλάστες της Δύσης, είναι δυνατόν όλοι αυτοί που μαζί ή ξεχωριστά, καταγράφουν στο μερτικό τους ακατονόμαστα εγκλήματα καθημερινά, να ηθικολογούν για τα τεκταινόμενα στη Συρία; Και να κατηγορούν τους Ρώσους που κάνουν τι; Υποστηρίζουν τα κρατικά συμφέροντά τους στη Συρία, που κάνουν δηλαδή πολύ λιγότερα από αυτά που κάνουν οι προαναφερθέντες αλλά έχουν τη στοιχειώδη τουλάχιστον ευγένεια να το πράττουν χωρίς να φωνασκούν και να ηθικολογούν; Έλεος!


Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι δεν θέλουν να απολέσουν την ιστορική τους παρουσία στη Συρία και κατ’ επέκταση στη Μεσόγειο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν θέλουν επανάληψη αυτού ακριβώς που συνέβη στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990 και στη Λιβύη πρόσφατα. Η τελευταία που έχει μετατραπεί σε ένα πλιάτσικο φυλετικής εξουσίας με το πετρέλαιο ωστόσο να ρέει με αυξανόμενους ρυθμούς και με διαμεσολαβητές τους δυτικούς καπιταλιστές.


Στη Συρία, η Ρωσία προασπίζεται τα τρέχοντα συμφέροντά της. Αλλά ως μια παραδοσιακή Μεγάλη Δύναμη προσπαθεί, παράλληλα, να διαμορφώσει και ένα στρατηγικό περιβάλλον που να της επιτρέπει να τα προασπίζεται μελλοντικά. Στη Συρία ωστόσο προασπίζεται και κάτι άλλο. Τον θεμέλιο λίθο του διεθνούς συστήματος. Την αρχή της μη επέμβασης στα εσωτερικά των κρατών. Η αρχή αυτή παραμένει η ασπίδα προστασίας των αδύναμων κρατών κατά της βουλιμίας των ισχυρών, επεκτατικών, ιμπεριαλιστικών και ηγεμονικών κρατών. Χωρίς την αρχή αυτή, θεσμοθετημένη στη Χάρτα του ΟΗΕ, δεν θα υπάρχουν κράτη όπως η Κύπρος, η Μάλτα, η Κούβα, η Κόστα Ρίκα, η Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, η Βολιβία κ.λπ. Εκεί που καταπατήθηκε η αρχή της μη επέμβασης, τα κράτη θύματα διαλύθηκαν ή μετατράπηκαν σε νεο-αποικίες.

Σενάριο για μετατροπή της Κύπρου σε ρωσικό εφαλτήριο



ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟσενάριο, δηλαδή τη μετατροπή της Κύπρου σε ρωσικό ιμπεριαλιστικό εφαλτήριο καταγράφεται με περισσή σοβαρότητα που προκύπτει από βαθυστόχαστη γεωπολιτική ανάλυση, σε διάφορα ηλεκτρονικά και μη έντυπα, με τελευταίο και καλύτερο το Stratfor (Strategic Forecasting). Το Stratfor απέκτησε πρόσφατα περιβόητη φήμη, όταν ο ιστοτόπος Wikileaksτεκμηρίωσε με πληθώρα εσωτερικών εγγράφων του Stratfor που διέρρευσαν, ότι όταν και όποτε χρειάζεται λειτουργεί ως βραχίονας των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών -κυρίως της CΙΑ.


Γιατί κατηγορείται η Κύπρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση Χριστόφια; Ότι αντί να δανεισθεί λεφτά για να εξυπηρετήσει τα δανειακά της ελλείμματα από τον Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ τα δανείζεται από την καπιταλιστική Ρωσία! Και μέχρι που προέκυψε πρόβλημα στην πιστοληπτική φερεγγυότητά της, από πού δανείζετο η Κύπρος; Από φιλανθρωπικά μήπως, ιδρύματα τύπου Citibank, Μorgan Stanley, Solomon Βrothers, Lehman Βrothers, Goldman Sachs, κ.λπ. προφανώς τα ίδια από όπου δανείζετο και η Ελλάδα του Σημίτη, Καραμανλή και Παπανδρέου. Η ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης διαθέτει πόρους και ανεξάντλητα αποθέματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Έτσι η τελευταία διατηρεί την αυτονομία της και την ανεξαρτησία της. Δεν έχει μέχρι τώρα μετατραπεί σε σύγχρονη αποικία της ΕΕ, πολλώ δε μάλλον, αποικία της Γερμανίας και της όποιας κυρίας Μέρκελ. Φυλαχθείτε λοιπόν στην Κύπρο. Οι Ρώσοι ξανάρχονται. Και μαύρες, κατάμαυρες μέρες σας περιμένουν. Αχ, Χριστόφια, κόκκινε, δεν σ’ αφήνουν να αγιάσεις.


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Στην περίπτωση της Κύπρου η παραφιλολογία θέλει τους Ρώσους να επανέρχονται ως βέροι καπιταλιστές με στόχο να τη μετατρέψουν σε εφαλτήριο καπιταλισμού στην ευρύτερη περιοχή αλλά και ιμπεριαλισμού, αν χρειασθεί. Η δεύτερη περίπτωση θα προκύψει εάν η Διεθνής Κοινότητα - Ιnternational Community(ΙΝΤCΟΜ) υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, των Αδελφών Μουσουλμάνων, της Αλ Κάιντα, των ΗΠΑ κ.λπ., να ανατρέψει το καθεστώς Άσαντ και να εκδιώξει τους Ρώσους από τη Συρία.
Τότε εκτός από τα λεφτά τους, τα δάνειά τους και τις επιχορηγήσεις τους οι Ρώσοι καπιταλιστές - ιμπεριαλιστές θα μεταφέρουν στην Κύπρο και το ναυτικό τους, που εδώ και δεκαετίες ελλιμενίζεται στο μεσογειακό λιμάνι της Συρίας, την Ταρσό.


http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου